Георги Петков иска да се завърне още по-силен в състава

...
Георги Петков иска да се завърне още по-силен в състава
Коментари Харесай

Георги Петков: Ще се върна по-силен

Георги Петков желае да се завърне още по-силен в състава на Славия след тежката травма, която получи след конфликт с Жорди Кайседо от ЦСКА-София по време на дуела от шампионата сред двата тима предходната неделя.

Вратарят напусна стадион „Славия“ с кола за спешна помощ след получения тежък удар от Кайседо, а езикът му беше ваден на три пъти след случая.
„Искам да благодаря на нашия лекар, който ми оказа помощ, с цел да съм в този момент пред вас. Искам да благодаря и на господин Стефанов, който направи прелестна организация, а и на всички лекари във ВМА. Едно огромно благодаря и на цялото управление, на футболистите, всички бяха компактно до мен в този тежък миг. Най-тежко беше за жена ми, както и за моята щерка. Всичко обаче е минало, не запомнил съм го и към този момент виждам напред. Сега остава да се възстановя и още веднъж да играя футбол, както и да се любувам на това, което обичам“, съобщи през сълзи Петков пред медиите.
Клубният президент Венцеслав Стефанов също също взе отношение към случая предходната неделя.
„Не може да се съпостави с нищо мълчанието на вас, публицистите, на хората, които гледаха мача, на ръководителите в БФС, тъй като първо има засада, след това има удар с ръка в главата, тежко нарушение, няма даже забележка. Дузпа за Славия не се отсъжда. Съдията не знам по какъв начин не го изнасилиха управлението на ЦСКА, те какво ли не му вършиха. И седем коли за спешна помощ да имаше, в случай че не беше Дениз Йълмаз, нищо друго нямаше да има смисъл“, разяснява Стефанов.
Бившият национал Георги Петков е имал контакт с Кайседо след неприятния случай.
„Кайседо ми писа, отговорих му обикновено и човешки. Пожелах му триумф. Не съм гледал записа, нямам и желание скоро да го виждам. Няма да укривам, че част от президентите на ЦСКА ми се обади, за което им благодаря. Не съм си помислял да се откажа. Снощи бяхме дружно с президента и доктора на тима. Моята щерка ми сподели, че желае още да ме гледа по малкия екран. Имам над 10 интервенции, които не са ме отказали. Тази травма ще ме стимулира още повече. Ще ме видите още по-силен. Мога да обещая това нещо. Никога не съм излизал и не съм нападал избран състезател или клуб“, добави още Петков.
Той носеше защитна шина при срещата си с медиите.
Дениз Йълмаз, който има съществена заслуга за стабилизирането на вратаря на Славия, също разяснява обстановката.
„С Петков обстановката беше такава, че трябваше да реагираме по най-бързия метод, с цел да го върнем измежду нас. Спазих всички протоколи, с цел да възстановим дишането му. Проблемът беше, че след тази преживелица комоциото се оказа много тежко. Не знаеше кой ден е и против кой тим играем. Затова взехме решение да го транспортираме в болничното заведение, с цел да му бъдат направени проучвания. Има мозъчно разтърсване, няма фрактури“, разяснява Йълмаз пред медиите.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР