Георги Петков е отклонил оферта отново да бъде национал на

...
Георги Петков е отклонил оферта отново да бъде национал на
Коментари Харесай

Георги Петков отказал пак да е национал


Георги Петков е отклонил оферта още веднъж да бъде национал на България. Въпреки че е на 42 години, стражът се слави като най-колоритния и добър вратар в Първа професионална лига. В последните седмици националният селекционер Петър Хубчев е разговарял със стража на „ Славия “, с цел да разбере желанията му.

Петков е бил безапелационен, че времето му в националния тим на България от дълго време е отминало. Стражът обаче е титуляр в своя „ Славия “ и има най-голяма заслуга за спечелването на купата на България против „ Левски “ през май. Треньорът на „ белите “ Златомир Загорчич избира Петков вместо младия грък Антонис Стергиакис.

В интервала 2005-2009 година ветеранът има 18 мача за националния тим. И получи паметния прякор от Димитър Пенев преди един от мачовете – Жоро Вратаря. В момента титуляр в националния отбор Пламен Илиев, който играе за румънския „ Астра “. Резерва му бе Божидар Митрев („ Левски “), който обаче към този момент не пази за „ сините “ и надали ще попадне в листата на Хубчев.

За първите два мача от дебютния шампионат Лига на нациите против Словения (6 септември) и Норвегия (9 септември) са оповестени имената единствено на осем легионери. Вероятно останалите ще станат ясни идната седмица.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР