Георги Пеев - единственият българин с два присадени органа -

...
Георги Пеев - единственият българин с два присадени органа -
Коментари Харесай

Българинът с трансплантирани сърце и бъбрек, покори връх Ухуру в Африка

Георги Пеев - единственият българин с два присадени органа - сърце и бъбрек, покори най-високия връх в Африка - Ухуру, който се намира в икапланината Килиманджаро. Върхът е висок 5895 м, заяви самият той във Facebook.

Точно в 6.36 ч. тази заран Пеев издигна флага на националната акция „ Да! За живот ", чиято цел е поощряване на донорството.

Върхът Пеев доближи дружно със своите съидейници и другари Деси, Дидо и Иван. „ Благодаря им за поддръжката в битката за разпространение на дарителството, с цел да има повече трансплантации у нас, написа той в обществената мрежа.

" Изкачването беше изумително премеждие, за което особено благодаря и на Иван Масларов от Велинград. Има смисъл от донорството. Има смисъл от поддръжката към българските лекари ", написа още написа още международният първенец по плуване от шампионата за трансплантирани в Пърт, Австралия.

47-тодишният Георги Пеев изрази вяра, че постигатото от него ще стимулира най-малко още едно семейство да избави живот, предоставяйки органите на собствен непосредствен в мозъчна гибел на нуждаещ се.

В профила си в обществената мрежа поздравления към Пеев, който два мандата бе общински консултант, насочи и кметът на Хасково Станислав Дечев, който написа: „ Поздравления за Георги Пеев! Знамето на Хасково се вее на връх Ухуру с височина 5895 м – най-високата точка на Килиманджаро.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР