Георги Първанов се обяви за нова лява коалиция, в която

...
Георги Първанов се обяви за нова лява коалиция, в която
Коментари Харесай

Георги Първанов се обяви за нова лява коалиция, в която да влезе и БСП

Георги Първанов се разгласи за нова лява коалиция, в която да влезе и Българска социалистическа партия. На кръглата маса „ Лява България “, проведена в НДК от Костадин Паскалев от Националния съвет на Българска социалистическа партия, Първанов разяснява и предлагането на Корнелия Нинова напусналите столетницата да подадат молба и да се върнат в партията. Той напомни, че е бил изключен от нея през 2014 година и не може да си тръгне от АБВ, тъй като зад него стоят доста хора.

Към концепцията на Първанов за нова огромна коалиция се причисли и Мая Манолова. Тя употребява случая да насочи и остри рецензии към настоящето управление на Българска социалистическа партия.

На форума „ Лява България “, който се организира в НДК, пристигнаха знакови социалисти, които към този момент не са част от Българска социалистическа партия, като Георги Първанов, Румен Петков, Татяна Дончева, Мая Манолова, Георги Кадиев. Сред присъстващите бяха и Ангел Найденов, Емилия Масларова, Георги Пирински, Петър Мутафчиев, както и някогашни депутати като Валери Жаблянов, Дора Янкова, Георги Божинов, Кирил Добрев, Явор Куюмджиев и Жельо Бойчев.

Георги Първанов разяснява предлагането на Корнелия Нинова някогашните членове на Българска социалистическа партия да се върнат още веднъж в партията, като напомни, че през 2014 година е бил изключен с решение на Националния съвет.

Затова Първанов прикани да се направи мощна лява коалиция.

Пред публицисти Първанов разяснява, че би било добре и Българска социалистическа партия да взе участие в новата необятна лява коалиция.

Валери Жаблянов също прикани за общ ляв блок.

Според Татяна Дончева до момента в който Българска социалистическа партия е със настоящето си управление, с партията мъчно могат да бъдат водени договаряния. Според Георги Кадиев обаче ляво обединяване без столетницата ще бъде едва, само че даже и без нея, то би трябвало да бъде направено.

Според Манолова левицата следва да се консолидира в ляв блок.

На въпроса дали удостоверява, че няма да се върне в Българска социалистическа партия, Мая Манолова отговори: " Днес тук чакам да сложим началото на нов ляв индивид, обединен индивид, ляв блок, който да издигне общи претенденти на идните локални избори и на към този момент неизбежните парламентарни избори. "

В последна сметка участниците в кръглата маса се сплотиха към мнението, че сред партиите би трябвало да има равнопоставеност и партньорство.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР