Георги Първанов, президентът на България в периода 2002 - 2012

...
Георги Първанов, президентът на България в периода 2002 - 2012
Коментари Харесай

Георги Първанов песимист за коалиция ГЕРБ - БСП

Георги Първанов , президентът на България в интервала 2002 - 2012 година, е песимист за опцията да се образува огромна коалиция за ръководство на страната след парламентарните избори април месец. За такава допустима коалиция - сред ГЕРБ и Българска социалистическа партия - за превъзмогване на рецесията Първанов бил загатнал още през 2008 година , само че в този момент, през 2021 година, той не я вижда като допустима най-много поради извънредно дълбокото опълчване в самото общество. Иначе нито една от политическите партии не е припознавала такава коалиция като мечтана, само че това е било вероятен излаз.

,,Нормално е в предизборна конюнктура да се приказва по-малко за обединения. Това се прави откакто са ясни изборните резултати . Но е реалност, че има прекомерно тежка непоносимост в българската политика. Така беше и през 2005 година, когато формирахме тройната коалиция``, означи някогашният президент.

Тези, които желаят да надвият Борисов на напред, просто го подценяват , сподели Първанов за съперниците на премиера.

В студиото на Българска национална телевизия Георги Първанов разяснява и едно необятно обединяване в ляво като мъчно осъществимо през днешния ден по образеца от първите години на прехода. Въпреки това съгласно него това би дало още веднъж късмет на левите партии да ръководят странат а. Първанов удостовери позицията си, въпреки и в чисто човешки и персонален проект, против номинацията на доцент Атанас Мангъров в листите на АБВ за идния парламен т. Решението било обаче на управлението на партията - т.е. на водача й Румен Петков. Първанов счита, че епидемията у нас не би трябвало да се политизира, а рецесията да бъде оставена на ръководството на експертите. Не мога да приема изявления на Мангъров като за сухите съчки и възрастните хора да го оставим да изгорят, съобщи Първанов, който е последовател на по-твърдите ограничения против разпространяването на коронавирусната зараза.

Георги Първанов не спести и рецензията си по отношение на сегашния президент Румен Радев , който не е постигнал облика на обединител на нацията - да въплъщава единството на нацията, както е записано в Конституцията. По думите на Първанов, Румен Радев най-вероятно ще остане ярка съпротива на държавното управление, какъвто е бил в последните четири години.

" Надявам се на взаимни отстъпки в името на националния интерес на страната, а президентът би трябвало да бъде медиатор - и обществен, и политически ", уточни Първанов и даде образец огромната учителска стачка, 2007 година, когато в президентството са се събрали представители на държавното управление, Народното събрание и синдикатите и бе открита вярната формула. С други думи, президентът би трябвало да има споделена отговорност, разяснява Първанов.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР