Георги Първанов коментира включването на АБВ в кабинета на ГЕРБ

...
Георги Първанов коментира включването на АБВ в кабинета на ГЕРБ
Коментари Харесай

Първанов: Всяка комбинация на правителство е по-добра от нови избори

Георги Първанов разяснява включването на АБВ в кабинета на ГЕРБ и компликацията при договарянията сред политици с дясно и ляво мислене. В студиото на Нова телевизия той уточни, че всяка композиция на кабинет в този момент е по-добра от едни нови избори, тъй като страната свърши парите.

Според Първанов, слуховете, че има влог в КТБ са цялостна небивалица. „ Нямам и една стотинка в тази банка, даже предложих по отношение на мен да падне банковата загадка и да се види истината”, посочи той.

„ Бойко Борисов сгреши през 2009 година, че не направи коалиция и ръководи самичък. За разлика оттогава, ръководството на Тройната коалиция преди този момент бе повече от успешно”, счита Първанов. Бившият ни държавен глава посочи, че България е имала през годините на прехода и по-добри министър председатели от Борисов, само че в този момент такива са действителностите.

„ Поне една трета от страните в Европейски Съюз се ръководят от обединения сред десни и леви, по тази причина приехме да участваме в кабинета. Но при първите диалози бяхме на доста разнообразни позиции, единствено компромис от страна на ГЕРБ докара до смяна на мнението ни”, посочи той.

Според Първанов, има най-малко три текста, които са признати от Борисов единствено за пенсионирането, препоръчани от АБВ и защитаващи правата на хората, които им следва да излязат в подобаващ отдих. „ Ще има повишение на приходите на пенсионерите, това също е прието”, посочи президентът. /БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР