Георги Първанов коментира пред медиите в Пловдив, че е оптимист

...
Георги Първанов коментира пред медиите в Пловдив, че е оптимист
Коментари Харесай

Георги Първанов призова в Пловдив за вразумяване в левицата и коалиция

Георги Първанов разяснява пред медиите в Пловдив, че е оптимист за новото ляво обединяване.

„ Трябва да има вразумяване в левицата и да се направи коалиция, сходно на Коалиция за България “, счита президентът.

„ В рамките на този разговор, мислещите хора с леви убеждения в България са длъжни да дадат отговор и да предложат решение на главните проблеми в българското общество. И да посочат пътищата за решаването им.  Това може да се реализира единствено в изискванията на равнопоставен разговор “, съобщи в изявлението си и Костадин Паскалев. „ Приехме взаимно послание към социалистите, хората на лявата концепция и жителите. Нашата идея е солидарността, информирахме управлението на Българска социалистическа партия за извършената среща и признатото послание. А членовете на Народно събрание на Българска социалистическа партия направиха оферти до съвета за началото на процеса за основаване на ляво обединяване. Трите съществени цели на днешната ни конференция са:

Първо – приемане на главните правила и хрумвания за реализиране на лявото обединяване, по които, съгласно мен, на база на извършената към този момент полемика предходната година, имаме единодушие и аз считам тук да ги повторя, с цел да може дефинитивно да ги приемем. Първият принцип – да се укрепи груповото начало и равнопоставеността в метода на взимане на решения по всички въпроси, да се преодолеят всевъзможен авторитаризъм и вождизъм. Левите политически субекти не следва да копират практиките на десницата в България и да заменят вътрешнопартийната народна власт с властнически централизъм. Второ – да се запазят традициите на пряк директен разговор със симпатизантите на левицата, както и равнопоставен с всички леви обединения и структури. Лявата политика не може да се прави като монолог през медиите, а изисква перманентна противоположна връзка. Също стимулиране на гражданската активност  и политическото присъединяване на доста необятен кръг от хора.

Трето –  да се сложи в центъра успеваемостта, а не ефектността. Да се търсят и осъществят действителни дейности, а не политически спектакъл. Лявото би трябвало да дава наличие, а не да бъде фасада “, сподели още Костадин Паскалев.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР