Георги от Варна води вече 6-месечна битка с остра лимфобластна

...
Георги от Варна води вече 6-месечна битка с остра лимфобластна
Коментари Харесай

Да помогнем на 14-годишния Жоро от Варна да оздравее

Георги от Варна води към този момент 6-месечна борба с остра лимфобластна Т-клетъчна левкемия. Помощта на всички нас е доста значима за едвам 14 годишния Жоро, опциите за лекуване в България са изчерпани! Той има потребност от трансплантация на костен мозък, само че в България и европейската донорска банка няма подобаващ донор. Налага се да продължим лекуването и да правим трансплантация в болница в Израел.

Може да помогнете посредством подаяние в платформата на

или

IBAN BG02 CECB 9790 1057 4116 00

Елена Георгиева Георгиева


Казвам се Елена и съм майка на Георги (Жоро на 14 години), който към този момент съвсем 6 месеца води тежка борба със стряскащата диагноза остра лимфобластна Т-клетъчна левкемия.

От съвсем час заставам и не знам по какъв начин да стартира без баналното " мислех, че в никакъв случай няма да ми се наложи " или " не мога да допускам, че ни се случва, само че... ".

Но! Болестта може да се случи на безусловно всеки...При нас пристигна в края на август 2022 година, изведнъж и без признаци, с една лека температура, отмалялост и унесеност вечер в продължение на няколко дни. Жоро е дете, което боледува доста рядко и макар, че взех решение, че е следващото вирусче, което се пробва да го събори, взех решение да го заведа за обзор при персоналната му лекарка. Нейното умозаключение беше същото: " Вирус, само че ще му пуснем една кръвна картина за всеки случай ". Кръвната картина, която даже се зачудих дали да пуснем, промени живота на всички ни. След излизането на резултатите някои от индикаторите бяха доста високи.

Последваха втора и трета проба в разнообразни лаборатории, които потвърдиха, че нещо не е наред.

Започна трескаво търсене на детски хематолог, който да може да ни одобри незабавно и по този начин напълно инцидентно в една фейсбук група ми дадоха координатите на професор Калева- завеждащ детското онкохематологично поделение във Варна. Там ни одобриха незабавно и неотложно започнаха с проучвания и мъчително взимане на проби кръв и костен мозък.

Броени дни по-късно ми оповестиха диагнозата - остра лимфобластна левкемия.

В този ден се стартира тежката борба с заболяването, която ограби тялото и духа на детето ми. Последваха четири месеца ежедневни процедури, взимане на проби, тежки химиотерапии с мъчителни и страховити странични резултати, самотност, боязън и изолираност. Още при започване на лекуването, въз основата на резултати от началните проучвания стана ясно, че може би на по-късен стадий ще се наложи трансплантация на костен мозък. Бяха взети проби от мен, татко му и брат му в опит за намиране на подобаващ донор при положение, че се наложи трансплантацията. Започна и търсене в европейската база данни.

За страдание макар извършената досега тежка, високодозова химиотерапия за деца в категория " висок риск ", потребността от трансплантация при Жоро остава, а подобаващ донор по този начин и не е открит нито сред околните му родственици, нито в европейската база данни.

С това лекуването, което се организира тук в България се изчерпва.

Насочиха ни към клиника в Израел, която ни дава късмет за следващо лекуване, трансплантация и лекуване за Жоро. За страдание цената за това е прекомерно висока и непостижима за нас.

За това благи хора, другари, познати и непознати, апелирам ви с цялото си сърце - помогнете ни да излекуваме детето си. За тези няколко месеца Жоро се бори и претърпя доста, а фантазиите му са толкоз обикновени- да се вижда отново с приятелите си и баба, да се запознае с новият си клас и да върви на учебно заведение, да си бъдем отново у дома при брат му който толкоз му липсва и с обичаното му коте. Просто да има естественият си живот от преди. Жоро има потребност от вашата помощ, ние околните му имаме потребност от вашата помощ.

Благодаря ви авансово и бъдете здрави. ", приключва майка му Елена.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР