Георги Митрев взе трета титла в индивидуалната надпревара при мъжете

...
Георги Митрев взе трета титла в индивидуалната надпревара при мъжете
Коментари Харесай

Георги Митрев триумфира с трета титла от Сандански Оупън

Георги Митрев взе трета купа в самостоятелната конкуренция при мъжете на първия за годината шампионат от любителската тенис и СПА верига Weekend Tour, който се организира в Сандански. Митрев даде поръчка за трофея на Сандански Оупън 2018 още в първи кръг, където се наложи над опитния Красимир Минтов от Казанлък с 6:2. След това звездата на Сандански се изправи против защищаващия купата от предходната година Милен Балтов, и завоюва след тайбрек. На полуфинала мина по-лесно през приятната изненада Атанас Апостолов, достигнал за пръв път до тази фаза на шампионата.

На финала Георги срещна Станислав Иванов, с който се познават чудесно. И макар че в последните две срещи сред двамата успехите бяха в интерес на Иванов, Митрев беше подготвен за победа. Той съумя да пробие противника си още първоначално, като до края на срещата резервира преднината си и след 6:3 подвигна купата за трети път след 2013 година.

При дамите до финала стигнаха миналогодишната шампионка Илияна Шейтанова, която пречупи една от най-титулованите тенисистки Мариана Динкова, и Стефка Бончева, отстранила Диана Митева. Двете изнесоха същински театър, като за пръв път във финала при дамите победителката беше излъчена след тайбрек. В него Стефка се възползва от многото опит в шампионатите из цяла България и съумя да се наложи с 6:5.

При смесените двойки победиха Стефка Бончева и Радослав Бояджиев, които победиха на финала Станкова и Димитров с 6:2. Така огромната премия отмора в Интерхотел Сандански отиде при Георги Митрев, а останалите финалисти получиха ваучери за артикули с марката „ Уилсън “ от магазини Спорт бокс на обща стойност над 500 лева

Финалите на Сандански Оупън 2018 събраха доста аудитория, като на кортовете пристигнаха всичките 60 тенисисти, записани за присъединяване в конкуренцията и околните им. По традиция конкуренцията на Weekend Tour предложи на играчи и другари доста спорт, занимания и благоприятни условия за отмора.

Следващият шампионат на Weekend Tour за 2018 ще бъде в Санта Марина, Созопол, от 18 до 20 май, а записването продължава.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР