Георги Милушев, собственик и основател на магазин Зора Статията е

...
Георги Милушев, собственик и основател на магазин Зора Статията е
Коментари Харесай

В ЗОРА-та на растежа

Георги Милушев, притежател и създател на магазин " Зора "

Статията е част от класацията. Поръчайте списанието на хартия или в pdf формат на.

-Търговската верига за черна и бяла техника отбелязва растеж в приходите си в размер на 23% през 2016 година

- Приоритет на компанията е развиването на настоящата комерсиална повърхност, а основни са новите технологии и електронната търговия.

- Недостигът на фрагменти на пазара на труд и лимитираната опция на куриери да се оправят с размерите са измежду провокациите за " ЗОРА ".

Приходите на най-бързо увеличаващите бизнеса си 50 компании нарастват приблизително с 46% през 2016 година

Със сентенции и уточнението, че " нищо не е несъмнено ", благоевградският съд скапе договорка, подписана преди 11 години

Пазарът на електроника в България доближава размер от 1.7 милиарда лева

Новият състав на регулатора продължи традицията за незабавно разрешаване на покупко-продажби, свързани с депутата от Движение за права и свободи

Трета, само че най-растяща. Това е мястото на веригата за техника " Зора " през 2016 година

Естествено има и специфичност. Семейната компания се ребрандира предходната година, промени магазините и уеб страницата си и подвигна рекламния бюджет.

Създадената от рез 1991 година с дребен търговски обект на улица " Козлодуй " 23. Четвърт век след основаването в решенията за бъдещето влиза семейството - синове и внуци, образовани в чужбина, сменят фокуса към технологиите и залагат на младите клиенти.

Какво следва

Макар регистрираното през 2016 година покачване в приходите от 23% да е внушително, " Зора " подвига летвата още по-високо за настоящата година. " на растеж от 25%, като към тримесечието данните ни демонстрират, че се движим в тази рамка ", твърди Милушев.

Приоритет на компанията е не толкоз откриването на нови търговски площи, въпреки че и такива проекти има за годината, а развиването на настоящите. За това са планувани средства на стойност 3.5 млн. лева над общоприетите годишни капиталови разноски на компанията.

Посоката на бранша

лючови за " Зора " са новите технологии и електронната търговия. Компания, която не е в крайник с наклонността, не може да бъде конкурентоспособна, смята притежателят. От началото им през 2015 година до края на предходната година продажбите по електронен път на " Зора " доближават 6% от общите, а за 2017 година задачата е да надвишават 10%. И въпреки делът не звучи изключително значително на пръв взор, той фактически е, поради че обект на продажбите са дълготрайни и скъпи артикули, които потребителите избират да видят онлайн, преди да купят. Като дейна и комфортна платформа за клиентите упованията са развиването да пристигна от.

Не липсват и провокации обаче, главно от логистична вероятност. " Срещаме съществени проблеми по отношение на организацията на доставката на стоките. Куриерските компании се задъхват и мъчно се оправят с размерите ", разяснява Милушев.

През 2016 година до клиентите на " Зора " са достигнали 1.5 млн. продукта, като огромна част от тях са високотехнологичните артикули за персонална приложимост. Тази смяна води до увеличение на потреблението от тях – за разлика от бялата техника, която е по-дълготрайна, високотехнологичните артикули се усъвършенстват непрестанно, което подсигурява една по-бърза обращаемост. Това, комбинирано със зависимостта на хората от телефоните, преносимите компютри и интернет, води до заключението, че тежестта на онлайн продажбите ще продължи да нараства

Възможната спирачка

През 2016 година компанията усилва личния състав си с 50 души до 475 чиновници – една нелека задача за по-голямата част от бизнесът в страната. " Недостигът на фрагменти е един от огромните проблеми. Ако не се подхващат ограничения, ние ще се окажем във все по-трудна обстановка с всяка минала година ", разяснява Милушев.

" Проблемът става все по-сериозен. Всичко друго може да се развива, само че без нужните човешки запаси нищо не бихме могли да създадем. Каквото и да имаш – машини, магазини, стока с добра потребителна стойност, няма да има значение ", добавя още той. Добрата вест за " Зора " е, че в мениджърския екип на компанията текучеството е на ниско равнище, което разрешава да поддържат постоянни връзките и фирмените политики.

Но в комерсиалните обекти ситуацията е друго, а тактика с фокус върху обслужването на клиента изисква подготвен и дипломиран личен състав. Предвид неналичието на устойчиви дейности от страна на страната да се оправи с казуса работодателите поемат нещата в свои ръце. За да си набави нужните чиновници, " Зора " подхваща самодейността да влиза в контакт със междинни и висши учебни заведения. Младежите, които търсят, са в предпоследната или последната година от образованието си, като задачата е сключването на контракти с тях под формата на стипендии с ангажимента след довеждане докрай на образованието си да стартират работа в " Зора ".
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР