Георги Миланов е една от големите звезди на Левски, лидер

...
Георги Миланов е една от големите звезди на Левски, лидер
Коментари Харесай

Георги Миланов: Чака ни изключителен мач с критични моменти, вярвах в успехите на Левски

Георги Миланов е една от огромните звезди на Левски, водач на тима и любим на почитателите. Халфът подписа със "сините " преди съвсем година, като за този интервал съумя да завоюва Купата на България, а предишния четвъртък беше измежду най-хубавите за тима при успеха с 2:0 над ПАОК в мач от Лига на конференциите. Националът даде особено изявление за Gong.bg , в което се върна към триумфа над "двуглавите орли " на "Герена ", даде мнението си за идния реванш, а също така направи резюме на последните 12 месеца със синия екип.

- Жоро, по какъв начин си? Успя ли да презаредиш батериите след тежкия мач в четвъртък.

- Беше много тежък мач. Вече сме напълно настроени за идващия мач в четвъртък. Надявам се всички да се възстановим добре. Аз към този момент се усещам доста по-добре. Имах леки болежки след мача, което е обикновено. Надявам се да се подготвим и заредим със сили, тъй като ни чака още по-тежък мач в Солун.

- Завърна се в Европа с български тим. Какво беше чувството да играеш с фланелката на Левски пред над 15 хиляди фенове на „ Герена”?

- Изключително съм щастлив, че имах опцията да играя в Левски тъкмо в този миг, когато всички се опитваме да върнем клуба там, където е бил постоянно. Горд съм от този факт, горделив съм от тази победа. Искам обаче да кажа, че още нищо не е решено, тъй като ни чака извънредно тежък мач в Солун. Трябва да бъдем толкоз положителни, колкото и преди няколко дни, с цел да извлечем максимума. Нашите почитатели освен този мач и през последните шест месеца, година, непрекъснато са с нас и сме привикнали да играем пред толкоз аудитория. Радостен съм, че когато се събират толкоз доста хора ние не ги разочароваме.

- Как се побеждава тим като ПАОК? Отбор с 53 млн. бюджет през този сезон, а действително вие не им оставихте никакъв шанс…

- Играл съм против доста по-големи тимове от ПАОК. И тях съм ги побеждавал. Всичко е в настройката на всеки един футболист. Треньорът е основното лице, което съумя по прелестен метод да ни съобщи състава на ПАОК. Обясни ни мощни и слаби страни, успяхме да спазим тези неща. Факторът аудитория, това им беше първи формален мач. Видяхте ние какво направихме в нашия първи формален мач. Много фактори са. Радостен съм, че с 8 или 9 дебютанти в евротурнирите успяхме да победим, тъй като единствено аз и Ники (б.а. Михайлов) имаме по-голям опит, с изключение и на Попето, който в този момент е контузен и можеше доста да ни помогне. Трудно е, само че показахме огромен темперамент, дадохме сърце и душа и дружно с нашите почитатели постигнахме тази победа. Оттук нататък се надявам да покажем много по-добри игри.

- Преди дуела имахте съществени кадрови проблеми. Общо взето всеки ден се получаваше някоя нова травма. Станимир Стоилов на три пъти смени схемата на игра, а тази, с която играхте 3-4-3, сте я упражнявали едвам 30 минути в четвъртък преди срещата….

- Нямахме доста време. Проблемите бяха ясни. Ние нямаме и подобен състав като Лудогорец, като брой играчи. Всеки един отсъстващ е огромна липса за целия тим. Като колектив сме на високо равнище, показахме го през последните шест месеца. Настроихме се по най-хубавия метод. Имаше леки промени, само че ние сме експерти и би трябвало да се настройваме във всеки един миг и всяка обстановка. Може да се получи травма по време на мач, да сменим схемата. Ние сме интелигентни футболисти, играем на високо равнище и сме длъжни да демонстрираме добра игра в разнообразни схеми.

- Казват, че 2:0 е най-коварният резултат във футбола. Преди първия мач всички сочеха ПАОК за любимец. Сега нещата трансформират ли се?

- Според мен нещата са равни. Нашите почитатели няма да бъдат в Солун, което ще е огромен плюс за тях. Каквото беше за тях, такова ще бъде и за нас. Чака ни извънреден мач. Трябва да сме подготвени да страдаме. Това е истината. Надявам се да покажем огромен темперамент. Ясно е, че желанието и хъса ще го има, само че характерът би трябвало да го покажем. Ще има доста сериозни моменти, няма какво да се залъгваме. Покажем ли тази резистентност и тактическа дисциплинираност имаме късмет. Нищо не е решено, наблягам го. Чака ни извънреден мач.

- Преди първия дуел Левски можеше само да завоюва от тези два мача с ПАОК. Резултатът от първия мач обаче в този момент задължава ли ви да извършите и невъзможното, с цел да може Левски да продължи напред, тъй като елиминация над ПАОК отваря необятно вратите на Левски към групите на шампионата?

- Колкото и клиширано да звучи аз не мисля за последващи съперници. Имам задоволително опит в евротурнирите и тим като нашия, който е толкоз нежен, нов тим, не може да подценява който и да било. Разбира се, че ние може единствено да спечелим от този мач. И преди първия дуел имаше напрежение, упованията от хората. Те имат страховит тим, страхотни футболисти – видяхте, че смениха половината си тим и ни беше извънредно тежко да играем против тях. Те са любимец, само че ще дадем всичко от себе си и ще създадем всичко допустимо. Ще създадем всичко допустимо нашите почитатели да се гордеят с нас, без значение какъв е резултата и считам, че сега сме на прав път. Всички хора бяха извънредно удовлетворени, тъй като показахме такова лице, че даже да бяхме приключили наедно или изгубили, те щяха да са удовлетворени от нашето показване.

- Изиграхте в действителност впечатляващ мач в четвъртък, само че запазихте ли и някой коз за реванша?

- Треньорът ще си вземе решенията, той е индивидът, който ще намерения и съм уверен, че знае какво би трябвало да се направи, като тактическа сграда по какъв начин да подходим. Аз като футболист ще дам всичко от себе си, както го дадох и първия дуел. Ясно е, че даже минимална победа отново ще ни класира. Това ще е дуел на нерви, на тактически способи и тънкости. Който бъде по-търпелив, който има по-големи и стоманени нерви, ще победи и ще продължи напред.

- Играл си към този момент на „ Тумба”. Толкова ли е мъчно да се играе там. Легенди се носят за атмосферата на стадиона и почитателите на ПАОК.

- Тежко се играе на този стадион. Имат доста страшни балкански почитатели. Всичко обаче е до самия футболист. Аз за себе си нямам проблем. Когато има повече аудитория и ни хулят, ми е по-приятно. Това е мотивиращо. Виждате нашият тим какво лице има пред цялостни трибуни. Сигурен съм, че и в този момент ще покажем положително лице. Всеки футболист е самичък за себе си, само че аз персонално, когато е цялостен стадионът, даже с почитатели на различен тим, се усещам доста спокоен и ми работи мотивиращо.

- Ще се опиташ ли да предадеш тази мотивация и на по-младите ти съотборници, за които това в действителност са дебютни мачове в евротурнирите?

- Постоянно се пробвам да оказвам помощ на всички млади футболисти, без значение дали са българи или чужденци. Нашият тим е много нежен откъм опит в Европа на футболистите. Видяхте, че можем в първия мач. Надявам се да бъдат спокойни и знам, че ще дадат всичко от себе си да покажат положително лице. Ако имаме малко шанс, можем да ги отстраним.

- През последните шест месеца изиграхте в действителност впечатляващи мачове – против Лудогорец за състезание и купа, против ЦСКА във финала за Купата на България. Срещата с ПАОК ли обаче беше най-хубавото лице на Левски през тези месеци?

- Не мога да кажа кое е най-хубавото лице. Ние показахме една непоклатимост, пореди от победи в шампионата, бяхме на неприятна позиция в таблицата. Първо не знаехме дали ще се класираме за шестицата. Показахме добра резистентност, положително държание и с победи се натрупа самочувствието, настроението в съблекалнята. Така приключи и сезонът. Неприятна загуба (б.а. против ЦСКА 1948), която ни оказа помощ доста, разсъни ни, да изпитваме този апетит за победи и жадност за футбол. Нашият тим имаше доста национали, нямаше и времето да създадем подготовка, която направихме през зимата. Сигурен съм, че нашият тим ще наподобява по-добре и в шампионата.

- Преди близо година подписа с Левски. Тогава изгледа един мач във Враца, в който Левски загуби, а продукцията на тима беше меко казано постна. Когато гледа този мач представяше ли си, че година по-късно ще сме тук, с цел да си приказваме по какъв начин Левски може да в профил ПАОК, да си притежател на Купата на България и да си един от огромните любимци на почитателите на Левски, тъй като ти ги сграбчи с играта си още с първите си минути със „ синята” фланелка?

- Хубавото през моята кариера е, че където и да съм бил, постоянно съм печелил купи и титли. Това ми беше и фантазията още в самото начало, когато Левски беше в неизгодна позиция. Даже не се и замислих дали ще го има след месец, два или три. Знаете проблемите на Левски, бяхме в сакат състав. Аз имах вяра в себе си, имах вяра, че може да се случи нещо сходно и по тази причина в никакъв случай не ме е било боязън. Аз си слагам високи цели. Знаех, че тимът на Левски го чакат положителни дни. Дадох всичко от себе си през цялото време. Да, имахме тежки моменти, само че аз съм човек, който обича да печели и този хъс желая да го предам и на футболистите. Може би и аз не съм очаквал толкоз бързо да дойдат резултатите. Вярвах, че ще спечелим Купата и знаех, че нещата в Левски ще се оправят. Затова съм тук.

- Ако има една дума, с която би описал тази една година в Левски, коя би била тя?

- Много забавна година. Имах и тежки моменти с травма, която ми попречи да бъда до тима във всички мачове. Така е във футбола, не знаеш какво ще се случи. Положих доста старания, с цел да се върна по-рано от предстоящото. Горд съм, че съм футболист на Левски и давам всичко от себе си тимът да бъде на това място, в което е сега.

- Левски не е ставал първенец от дълги години. Възможно ли е този сезон хегемонията на Лудогорец да бъде нарушена и тимът да е там, където му е мястото?

- И Купа не беше печелил дълго време. Във футбола всичко е допустимо. В момента би трябвало да се концентрираме мач за мач. Имаме тежка стратегия, с евротурнири. Дай Боже да продължим и да имаме още по-тежка стратегия. Ще се разбере рано. Всички тимове губим точки. Лудогорец е любимец, няма какво да го крием. Те имат два състава. С нашата аудитория, поддръжка и себераздаване, всичко е допустимо. Надявам се да имаме положителни дни и тази година.

- Вече минаха три кръга от шампионата. Виждаш ли други тимове, които могат да се намесят в борбата за купата, с изключение на Левски и Лудогорец?

- Лудогорец са главен любимец. Ние и може би двата ЦСКА. В момента са положителни тимове. Като цяло в случай че има тим, който да спъне Лудогорец, това ще сме ние.

- Беше част от националния тим. За страдание в последните четири мача от Лига на нациите не се получиха положителни резултати. Сега стартира нов стадий с Младен Кръстаич. Смяташ ли, че той ще успее да увеличи равнището на националния тим?

- Лично аз доста се надявам. Знам го като състезател, имал е доста триумфи. Не съм осведомен с неговата работа като елементи. Надявам се да имаме по-добри дни. По-лоши от тези няма по какъв начин да имаме. Както върнахме почитателите на Левски, по този начин с труд и себераздаване се надявам да върнем и почитателите на националния тим, тъй като са зажаднели да има един по-добър отбор и да се гордеят с него. В момента сме надалеч от истината. Надявам се и измененията, за които слушам – като система, че ще се викат единствено футболисти, които са в най-хубава форма, без значение от имената, че ще се случат. За мен това е извънредно значимо, тъй като се видя, че когато се викат футболисти, които не играят в тимовете си е извънредно мъчно да демонстрират най-хубавите си игри. Има доста неща за оправяне. Надявам се треньорът, откакто е чужденец, да не робува на сътрудници и президенти, а самичък да си взима решенията и да вика най-хубавите футболисти в дадения миг, без значение от имената и тимовете, в които играят. Това за мен е най-хубавото за националния тим.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР