Георги Михайлов: Решаването на проблемите в здравеопазването не търпи отлагане"Решаването

...
Георги Михайлов: Решаването на проблемите в здравеопазването не търпи отлагане"Решаването
Коментари Харесай

Георги Михайлов: Решаването на проблемите в здравеопазването не търпи отлагане

Георги Михайлов: Решаването на проблемите в опазването на здравето не търпи отсрочване
"Решаването на проблемите в опазването на здравето не търпи отлагане". Това съобщи пред Нова телевизия националният представител от ПГ на "БСП за България" проф.Георги Михайлов. 

Той обясни, че вотът на съмнение е естествен инструмент за една демократична страна,  посредством който опозицията слага съществени въпроси в обществения и икономическия живот на страната. "Смисълът на този избор не беше единствено да се направи аритметична сметка - кой ще застане зад държавното управление и кой срещу. За нас беше значимото да се сложи един проблем, който от безконтролно дълго време, седи безобразно нерешен", изясни той. Социалистът напомни, че от началото на 44-тото Народно събрание, ПГ на левицата слага този проблем поредно  в пленарна зала и има самопризнание от министъра на опазването на здравето, че системата е болна. "За страдание, 9 месеца по-късно самопризнание, бяха показани промени, направени на мрачно, единствено на здравноосигурителния модел, само че не и на здравеопазването", разяснява той. Проф. Михайлов изясни, че това, на процедура, няма да реши по никакъв метод сериозните въпроси, които стоят в тази сфера.  Той акцентира, че единствено след няколко дни, ще стартира разискване на новата на бюджетна година в Народното събрание, а предложенията са за 2020 година "Вървим в повтаряне на едни и същи полуистини и дълъг диалог. Българското опазване на здравето към този момент няма потребност от това, а от оптимални, ясни решения, защото проблемите не търпят отлагане", безапелационен бе той.

Михайлов изясни, че в последните 10 години, всяка една област на ръководството е била доминирана от една политическа мощ. Според него, когато човек се пробва да реши проблеми  за подобен дълъг интервал, няма по какъв начин обществото да го оправдае, когато пристигна да се покае пред очите на жителите и каже: "Ние всички сме виновни". "Състоянието е тежко - банкрутират доста общински лечебни заведения, в сериозното положение са доста регионални лечебни заведения, а задълженията им нарастват и са към този момент към 500 млн. лева, макар приказките, че са намалели. Всички тези проблеми са съществени и действителни - няма по какъв начин да приказваме повече, че виновността е единствено в предишното.  Трябва да потърсим ясно алтернативи", съобщи той. Проф. Георги Михайлов изясни, че има две оферти, които са застъпени във "Визия за България" в областта на опазването на здравето - лечебни заведения да не са търговски сдружения и да има действително остойностяване на лекарския труд. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР