Георги Лапчев излезе през парадния вход, а наследникът му бе

...
Георги Лапчев излезе през парадния вход, а наследникът му бе
Коментари Харесай

Как в Царево изнесоха политически урок за бивши и бъдещи кметове

Георги Лапчев излезе през парадния вход, а наследникът му бе посрещнат с червен килим и бурни овации

В Царево през вчерашния ден се случи нещо историческо в българската политика – остарелият кмет Георги Лапчев съобщи тържествено регалите на властта пред цялостен площад на новоизбрания Марин Киров, след което го вкара в кабинета, остави цялостна директория с планове и напусна администрацията през парадния вход с високо вдигната глава.

„ Обмислях този миг в главата си три години. До всеки подробност! Исках да покажем, че може да има последователност и се веселя, че го направихме. Надявам се да сме задали нов звук в политиката “, сподели Георги Лапчев, който бе отпред на общината в последните 3 мандата и несъмнено може да е горделив с постигнатото.

Той си потегля като победител. Едва ли някой се съмнява, че щеше да завоюва изборите от първи тур, само че реши да напусне и да даде път на нов човек – със лични хрумвания и сила.

В интерес на истината Марин Киров не може и да си е мечтал за сходен старт на мандата. Изпълняват се редица планове, за други се чака отваряне на стратегиите. Администрацията работи като добре смазана машина и евентуално ще се нуждае единствено от дребна „ калибровка “, с цел да действа по метода, който новият кмет желае.

В допълнение опозицията, която тровеше живота на Георги Лапчев в последните години, се маргинализира и сега нито нещо зависи от тях, нито пък въобще някой ги приема насериозно.

„ Аз бях дотук. От през днешния ден стартират дните на Марин Киров. Царево е в сигурни ръце! Преди 12 години, когато станах кмет и влязох в кметския кабинет открих единствено едно химикалче и си споделих, че когато се отдръпвам ще отдам цялата чест на моя правоприемник “, сподели в последните си минути в кметския кабинет Георги Лапчев.

Вижте видеото от тържественото посрещане на новия кмет в администрацията:


 Историческа фотография: Георги Лапчев вкара в кабинета новоизбрания кмет Марин Киров(вдясно). Това е извънредно събитие в българската политика. Обикновено старите кметове си потеглят унизени пред задния вход, а първото нещо, което вършат новоизбраните е да ревизират дали в кабинета им няма " бръмбари "  Марин Киров в кметския стол - пред него са Библията и печата на Община Царево
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР