Георги Лапчев: Да, на морето е, но ние сме най-морската

...
Георги Лапчев: Да, на морето е, но ние сме най-морската
Коментари Харесай

Кметът на Царево за строителството на „Арапя“: Всичко ни е на морето, да национализираме ли?!

Георги Лапчев: „ Да, на морето е, само че ние сме най-морската община, имаме 64 км брегова линия - всичко ни е на морето. И в тази ситуация строителството е законно. Спазени са всички условия, ревизирал съм това в елементи. И не можем да тръгнем да национализираме, тъй като някой е решил, че това не му е красиво ". С тези думи кметът на Царево Георги Лапчев разяснява следващият щрих от печалната картина на строителна инвазия по морето - поголовното изсичане на борови дървета край къмпинг „ Арапя “, настъпването на багери  и превръщането му във  ваканционно населено място.

Според мнението на Държавното горско стопанство в Царево теренът -  на първа линия до морето, не попада в горска територия. От Регионалната екоинспекция в Бургас и Община Царево обявиха, че строителството дава отговор на всички условия и заложените параметри. А парцелът е частен. Собственик на парцела е била софийската компания „ Bulgarian Properties “. Тя обаче го е продала на компания " Арапя Билд ", която е и възложител на строителството. Сега, по проект, там ще се строят шест двуетажни вили.

„ Става въпрос за урегулиран аграрен парцел, очакван като зона за урбанизиране в Териториалния организационен проект през 1997 година От 2007 година е издадено разрешението за градеж. Това, наблягам, е частен парцел, преди този момент отново е бил частен, и преди този момент, и преди този момент. А доста, доста преди този момент е бил аграрни... Преди 30 години, когато са били възстановявани тези земи, тогава да бяха излизали, да жалят процедури, с цел да не се случи това. Сега, постфактум, е доста елементарно да се каже. Спри ги!  Как?!  Да наруша закона ли?!. Тогава мен ще ме осъдят. Нали всички се борим по тази причина, нещата да са по разпоредбите. А аз не желая да си надвишавам правата “, съобщи Лапчев. И пред кореспондент на Дарик-Бургас добави: Ваш сътрудник неотдавна ме попита: „ Знаете ли, че през 30-те-40-те години тук е имало дюна? “ Не знам, тъй като тогава не съм бил роден. Но несъмнено преди две хиляди години тук е било морско дъно. Да сезираме института по Океанология ли и да търсим водни бозайници... “

Какво още сподели кметът на Царево Георги Лапчев пред кореспондент на Дарик-Бургас, чуйте в звуковия файл:
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР