Георги Кузмов е кандидат за кмет от -

...
Георги Кузмов е кандидат за кмет от  -
Коментари Харесай

Георги Кузмов кандидат за кмет от ПП-ДБ на р-н Оборище: Искам София да прилича на своя образ от 30-те и 40-те години, но с новите технологични решения

Георги Кузмов е претендент за кмет от " - " (Спаси София) на район Оборище.
Всичко по тематиката: Местни избори 2023 306
Ето какво показа той за визията и концепциите си развиването на София и регион Оборище.

- Как ще наподобява кварталът ти след 4 години, в случай че станеш областен кмет?

- Оборище е един от най-хубавите региони за градско живеене. Неслучайно тук са най-скъпите улици и жилища. Хората го харесват и търсят като място за живот, разходки, занимания. Има и добре развита транспортна инфраструктура и даже опция за напредване с трен, който може да сложи началото на градска железница, уповавам се скоро. Но има доста незавършени или незапочнати неща, които би трябвало да се създадат, с цел да имаме стандарт на живот, който заслужаваме в XXI век. Зелен, чист, спокоен, с повече усмихнати хора и по-малко коли върху тротоарите, както и по-безопасни и ремонтирани улици.

- Какво ще те трансформира в добър областен кмет?

- Кметът не е човек, който знае и може всичко, само че би трябвало да има екип, който знае и може всичко. Създаването на добър експертен екип и сполучливото му ръководенето. Харесвам хора с съвременно мислене, с опит и експертиза, които са дипломатични, вслушват се в хората, знаят по какъв начин да работят със централната градска власт и могат да отстояват позиции и планове. За триумфа е доста значимо с Общинският съвет и огромния кмет да имаме единодушие за потребността от децентрализация на главните комунални услуги и столичния инспекторат да стане областен. Ако защитим добър бюджет и вярно и транспарантно го управляваме, хората ще видят, че имат сполучлив и добър кмет. Не всички, само че имам вяра, че по-голямата част от хората ще го схванат.

- Кое е най-смелото нещо, което ще направиш?

- Ще се боря и не отстъпвам концепцията да се вкара в някои улици на региона, където няма метод за създаване на паркинги, опция за паркиране единствено за живущи на улицата. Трябва да убедим общинския съвет да свалим колите от тротоарите. Сега те са изядени от муцуните на коли. Но!, това може да стане единствено в случай че паркирането е позволено само и единствено за хората, живеещи на улицата. Има такива положителни практики по света. Транспортът тук е добре развъртян. Хората отвън квартала и туристите идват повече за развлечение и разходки. Обикновено пият по нещо и след това се чудят кой да кара по-късно. Биха могли да паркират и коли за споделено пътешестване, които облекчават потребността от поддържането и използването на лични коли. Вярвам, че всичко това би било едно съвременно, практично, зелено, градско решение за центъра.

- Кое е първото, което ще направиш като областен кмет?

- В община Оборище има сложени загради на стълбите, хората да не се качват по тях към високите етажи на администрацията. Смятам, че това не прави положително усещане, грозно е и е излишно, откакто всяка врата настрана е със чип. Това ще е първото нещо, което ще отстрани. 

- Какво искаш хората да знаят за теб?

- Че съм положителен, обичам живота си и провокациите, обичам приятелите си и да работя с екипи от хора, които търсят решения на сложни и невъзможни задания.

Влюбен съм в творчеството на хората. Харесвам хрумванията, които дават положителни и елементарни решения. Не одобрявам хората, които ти споделят „ това не може да стане “ или какъв брой е мъчно нещо да се направи. Малко съм ретро във усета си към колите и моторите. Смятам, че международният дизайн от 60-те и 70-те години най-ми лежи на сърцето, тъй като в множеството случаи е юридически ръчно, от ръце на хората, а не от роботи и това си проличава.

Хората би трябвало да знаят, че държа на Европейския жанр и усет на живот в града.

- Какво искаш да кажеш на хората, което не е предизборна пропаганда?

- Животът в града е споделено живеене. Не сме сами на уединен остров, с цел да вършим, каквото си желаеме. В града би трябвало да се съобразяваме с правила, би трябвало да се съобразяваме с другия, без значение дали е прочут или чужд.

Ние сме общественост, и тук в града сме скачени съдове. Животът ни зависи от това!

Харесва ми, когато имаме почитание един към различен. На село и в планината като срещнеш някой го поглеждаш в очите и постоянно го поздравяваш, а в града не. Това ми липсва – почитание и почит към другия.

- На какво ти наподобява София в този момент? На какво искаш да наподобява?

- Прилича ми на елементарен, занемарен недодялан град. Изчезнал е „ градският “ усет. Заживели сме с мръсотията, грозотата, ръждясалите стълбове и сме приели неприятното изпълнени на плановете за нормалност. Постоянно виждаме, че нещо се прави, изключително преди избори, само че не виждаме качество и надзор. Отвсякъде лъха на обири.

Искам София да наподобява на себе си, на своя облик от 30-те и 40-те години, само че с новите софтуерни решения, в случай че може.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР