Георги Коджаниколов, младши прокурор в Районна прокуратура – Пловдив, и

...
Георги Коджаниколов, младши прокурор в Районна прокуратура – Пловдив, и
Коментари Харесай

Прокурор създаде етична платформа за магистрати, получи награда

Георги Коджаниколов, младши прокурор в Районна прокуратура – Пловдив, и младшите съдии Калина Станчева от Софийски градски съд и Радослав Ангелов от Окръжен съд – Ловеч, получиха специалната  премия за нововъведения на журито на интернационалното правно съревнование THEMIS в гр. Барселона,  Испания. 

Тримата участваха като тим на Националния институт на правораздаването. Състезанието за младши прокурори и съдии се организира от 11 до 15 юли 2022 година и бе  проведено от Европейската мрежа за правосъдно образование. В него се включиха младши магистрати от всички страни в Европейския съюз.

Те се състезаваха в четири модула – наказателноправен, цивилен, фамилен и за етичните стандарти. По правилник тимовете в началото изпращат писмена отбрана, а на самото съревнование презентират и дискутират тезите си с журито.

Българският  отбор взе участие на полуфинала " Съдебна нравственос и професионално държание “. Тримата младши магистрати показаха тематиката: " Призив за хармонизиране на разпоредбите на правосъдната нравственос и професионално държание “.  Те презентираха основан от тях юридически уебсайт, в който са включени всички етични кодекси на магистратите от страните в Европейски Съюз, както и конгрес към него.

" Онлайн платформата е направена особено за правното съревнование и към този момент е настояща. За мен беше предизвикателство да вземам участие в него, да се срещна с мои сътрудници от европейските страни и да обменим хрумвания “, споделя Георги Коджаниколов. 

Той встъпи в служба като младши прокурор в Районна прокуратура – Пловдив на 4 юли 2022 година след извършен конкурс и образование в Националния институт на правораздаването.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР