Георги Кадиев заяви, че отлагането на решението за ЧЕЗ е

...
Георги Кадиев заяви, че отлагането на решението за ЧЕЗ е
Коментари Харесай

Въпросителни около сделката с ЧЕЗ

Георги Кадиев съобщи, че отлагането на решението за ЧЕЗ е за „ няколко месеца да го мотаят, с цел да се размине абсурдът ”.

„ Много е значимо абсурдът да не се разминава, митингите да продължат, а политическите партии, които са против тази договорка, да го включат в предизборните си стратегии и да бъде изпратен явен сигнал ”, сподели той и добави, че би трябвало да се стигне до анулиране на договорката, която съгласно него е „ неприятна ” и корупционна.

Кадиев сподели, че обществото не знае какви са капиталите, с които ще се купи ЧЕЗ. Той квалифицира договорката като политическа, защото зад нея „ стоят 3 милиона души, които са потребители ”.

Президентът на КТ „ Подкрепа ” Димитър Манолов от своя страна сподели, че съжденията на Кадиев за правилни за времето, когато ЕРП-то за пръв път е продадено.

„ Ние продадохме държавното си сдружение на друго държавно сдружение ”, напомни той.

Според него е изцяло обикновено страната да влезе в ЧЕЗ, защото и преди продажбата му го е имала. „ Проблемът е в това дали, в случай че страната влезе в тази благосъстоятелност, за което не би трябвало да има правни спънки, дали това ще повлияе на оня развой, по който тези желаят 500 милиона евро ”, акцентира президентът на КТ „ Подкрепа ”.

Той изрази мнение, че страната би трябвало да влезе в договорката за ЧЕЗ, както и че преди всичко е трябвало да си остави 34 % от сдружението преди години.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР