Георги Иванов - Гонзо представи книга“ е заглавие, което много

...
Георги Иванов - Гонзо представи книга“ е заглавие, което много
Коментари Харесай

Седмица в паралелната вселена: Гонзо представи книга и всичко е точно  

„ Георги Иванов - Гонзо показа книга “ е заглавие, което доста медии използваха, откакто в края на седмицата техническият шеф на Българския футболен съюз (БФС) сподели новата методика за развиване на гении.

Човек би останал с усещането, че някогашният футболист на “Левски ” е създател на изданието, въпреки че имаше тънка подигравка в метода, по който събитието беше отразено.

За какво става дума?

Гонзо показа книгата “Пътят на гения ”, дружно с основния методист на юношеските национални тимове Лъчезар Димов и мениджъра " Елитен футбол " на ФИФА Калъм Ървинг. Изследването е малко над 400 страници и демонстрира визията на БФС за развиване на младите играчи.

В нея е проследен целият път на футболистите в школите, има препоръки за работата на треньорите, трендовете в подготвителния развой и спортни извършения.

" Нашата мисъл е да променим мисленото на всички треньори, тъй като това е дълъг развой. Убеден съм, че идната година всички национални ще бъдат на друго равнище. Ние работим от две години, само че ни трябват още 3-4, с цел да се види нашият труд ", сподели Иванов.

“Концентрирали сме се в детско-юношеския футбол, тъй като знаем, че там може да променяме нещата. Тези, които са над 20 години, могат да работят в спортна форма, тяхното равнище на развиване е завършило ”, добави още той.

В книгата са включени практики от Германия, Белгия, Унгария, Сърбия, Хърватия, както и от " Байерн " (Мюнхен).

На хартия, всичко наподобява “прекрасно ”, само че къде е казусът?

 На фона на кървавите митинги отпреди месец, свадите във футбола, слабите резултати, подадена оставка на президента на БФС Борислав Михайлов и планувания конгрес за 15 март 2024 година, да представяш „ нова философия за футбола “ е напряко цинично. А да искаш още 3-4 години за работа - безочливо.

Хората от БФС още веднъж демонстрират, че, като че ли, в действителност живеят в паралелна галактика, в която всичко си е наред.

От пиар позиция, вторият гаф е още по-очевиден.

Георги Иванов - Гонзо, без подозрение, е един от най-хубавите централни нападатели в актуалната история на българския футбол. В продължение на години обаче той беше подиграван от почитателите по стадионите, че не е приключил междинното си обучение (отдавна към този момент го е направил б.а.), а в този момент застава пред медиите да показва книга.

Разбира се, в обществените мрежи доста бързо се появиха изявления, в които към новината за новото четиво е прибавен и колаж, на който Гонзо държи буквар.

И в случай че общественият инстикт за настроението на обществеността от години е притъпен в БФС и по този начин или другояче са възнамерявали въпросното мероприятие, наличието на техническия шеф по никакъв метод не ичиства имиджа му. Само утежнява ситуацията.

Междувременно беше налято в допълнение масло в огъня, откакто инспекция в Търговския указател сподели, че Борислав Михайлов продължава да бъде президент на БФС, а там не е вписан Михаил Касабов.

От БФС оповестиха, че тази техническа детайлност не е проблем, защото на никое място няма предписание, което да задължава в Търговския указател да се внася смяна. При първата оставка на Михайлов обаче, такава беше направена.

„ Борислав Михайлов няма желание да си потегля от БФС. Преди 3 години правихме доста предизвестия по какъв начин се действа и след последния Изпълком видяхме, че хората, които ръководят 18 години, не са си трансформирали мисленето. Беше гласувано да не се впише Михаил Касабов като президент. Това значи, че Борислав Михайлов продължава и желае да бъде президент. Съдбата на българския футбол е в ръцете на клубовете “ - предизвести Стилиян Петров.

Бившият национал на България е част от екипа на Димитър Бербатов, който публично разгласи кандидатурата си за президент на БФС и показа съответна тактика.

„ На първо място ще наложим мандатност на президента. Не повече от три мандата или 12 години. Второто значимо нещо - без президенти на клубове в Изпълкома. Ще има и нова организационна конструкция на националните тимове и на шампионатите. Имаме визия и за ограничение на чужденците и въвеждане на бонусна система за налагане на български футболисти на всички равнища “ - разгласи Бербатов.

Битката за него с изключение на сложна, надали ще бъде и обективна. От БФС гласоподаваха, че конгресът на 15 март ще се организира не в НДК, а в хотел „ Маринела “.

Това значи, че на процедура публицистите няма да имат никакъв достъп и ще би трябвало да търсят различни способи за намиране на информация, а делегатите умерено ще могат да си вършат срещи из стаите на хотела.

На фона на „ естествената футболна седмица “ от паралелната галактика, в която Гонзо показва книга, а БФС продължава да върти номера, почитатели към този момент провеждат нов митинг против управлението на Българския футболен съюз. Той ще се организира по време на конгреса на 15 март, на който би трябвало да бъде определен президент.

Събитието е оповестено от Facebook страницата „ Оставка на БФС отпред с Боби Михайлов “, която провежда и митинга за мача с Унгария, поради който дуелът се игра пред празни трибуни.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР