Георги Илиев вече повече от година не играе футбол. Той

...
Георги Илиев вече повече от година не играе футбол. Той
Коментари Харесай

Георги Илиев: Вярвам, че Локомотив ще отстрани черногорците

Георги Илиев към този момент повече от година не играе футбол. Той окачи бутонките като състезател на Локомотив (Пловдив) - клуб, с който стана първенец на България през 2004 година.

Публиката на черно-белите го изпрати уместно, както го заслужава футболист от неговата класа. Илиев даде особено изявление за ежедневника " Тема Спорт ", в което показа мнението си за идния мач на смърфовете с черногорския Искра.

Жоро, с какво се занимаваш, откакто през зимата приключи кариерата си?

- Добре съм. Имам си мои грижи на главата. Намирам си способи за оползотворяване на времето. А и с три деца в никакъв случай не е скучно (смее се). Има с какво да запълвам всекидневието си.

Може ли скоро още веднъж да те забележим във футбола?

- Отдавна съм се насочил към треньорската специалност. Изкарах курсове и имам нужния лиценз за равнището, на което се намирам сега (б.р. - лиценз А).

Предстои значим мач на Локомотив Пловдив от 1-ия квалификационен кръг на Лига Европа против Искра. Мнозина считат, че черно-белите са любимец в срещата. Какви са упованията ти за дуела?

- Не е рационално да се разгласи Локо Пловдив за огромен любимец в този мач, не трябва да се мисли за подобен. Всичко се взема решение в един дуел, а и въпреки всичко приказваме за евротурнирите, освен това против отбор от някогашна Югославия. Със сигурност няма да им е доста елементарно, само че имам вяра, че Локомотив има по-голяма класа. Вярвам, че мотивацията е на равнище и ще съумеят да отстранят черногорците.

Как гледаш на сегашния формат, в който всичко се взема решение в един мач? Плюс или минус е за българските тимове?

- Зависи от доста неща. Дали си хазаин, или гостуваш. Има фактори, които въздействат на това. Ако приказваме за Лудогорец, може да се смята за преимущество, само че за другите тимове, не е.

Въпреки неприятния старт в пловдивското дерби против Ботев Локомотив съумя да завоюва идващите си срещи с Етър и Славия. Как ти се коства моментното положение на тима?

- Особено в последния мач против Славия стояха доста добре. Успяха да победят тим, който е добър и е на високо равнище в последните месеци. Надявам се с Ботев да е била краткотрайна пречка и да ги е стимулирало още повече за идващите мачове.

Работи с Бруно Акрапович. С какво се отличава босненският експерт от треньорите, които си имал преди този момент?

- Всеки треньор си има личен метод на работа и специфичност. Различава се в доста неща. То е видно с това по какъв начин се държи по време на интервютата и воденето на тренировките и мачовете. Това е стилът, който изповядва. Видими са и резултатите от работата му.

Вярваш ли, че през тази година Локомотив може да влезе в битката за тройката, откакто в края на предишния сезон не му доближи малко късмет и приключи пети?

- Всеки вижда, че тимът има капацитет. Доказа го не в един, два, три мача или месец, а през последната година и половина. Не е изключено да се намеси в битката за тройката. Това към този момент е въпрос на мотивация, конфигурация и работа.

Как оценяваш и прехвърлянията, които се направиха - бяха привлечени Георги Минчев от Царско село и хърватинът Владимир Илич?

- Може би като численост са малко привлечените играчи, само че по-важното е селекцията да е качествена, в сравнение с количествена. От това, което следих в последния мач против Славия, от 15-те минути, които му дадоха на хърватина, а преди този момент и показаното от Георги Минчев, мисля, че са доста положителни попълнения. Надявам се да се впишат в тима и може би ще им би трябвало малко време, с цел да се нагласят към условията на треньорския екип, само че считам, че ще свършат доста добра работа.

През предходната година взе присъединяване в европейските мачове на отбора. Каква е страстта? Доколко ще липсват почитателите по трибуните, откакто няма да има аудитория по стадионите?

- Емоциите са доста хубави. Може би това, че в този момент мачовете ще са без аудитория, е доста огромен минус. Аз персонално не съм взел участие в мач от евротурнирите без аудитория.

Първият ти гол в евро-турнирите е доста красиво попадение против британския Болтън. Връщаш ли се постоянно към този спомен?

- Да, доста сладостен миг. Естествено, че постоянно се напомням за този момент. За страдание попадението не се оказа печелившо, само че в последна сметка постоянно има една хубава сила, която чувствам, откакто видя този гол.

Как ти се вижда шампионата след изиграването на първите мачове? Смяташ ли, че през този сезон ще има повече конспирация?

- Имам опция да следя доста от мачовете. Мисля, че има много качествени срещи. Някои тимове загатнаха, че имат упоритости. Надявам се шампионата да бъде забавно и считам, че ще бъде такова.

Следиш ли обстановката в някогашния ти клуб Черно море? Как ти се коства тимът?

- Нямах опция да следя последния мач. Има си хора, които да разясняват протичащото се в клуба. Няма смисъл да приказвам аз.

Бившият ти съотборник при моряците Мартин Минчев мина в чешкия гранд Спарта Прага. Според теб той направи ли добър избор? Ще успее ли още повече да се развие там?

- Лично аз се веселя доста за него. Имаше потребност. Може би и по-рано трябваше да излезе в чужбина. Щастлив съм, че получава тази опция да работи и да покаже капацитета си. Със сигурност има подобен. Вече времето ще покаже дали това е била вярната стъпка, само че имам вяра, че Марто ще оправдае всички критици и ще върви нагоре.
 Локомотив (Пловдив) е любимец против Искра в Подгорица
Локомотив (Пловдив) е любимец против Искра в Подгорица

" Смърфовете " имат съществени упоритости в Лига Европа
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР