Георги Илиев-Майкъла сподели пред Тема: Спорт очакванията си преди дербито

...
Георги Илиев-Майкъла сподели пред Тема: Спорт очакванията си преди дербито
Коментари Харесай

Майкъла: Сега е моментът ЦСКА да вдигна Купата и стане шампион

Георги Илиев-Майкъла показа пред " Тема: Спорт " упованията си преди дербито сред ЦСКА-София и Лудогорец. Бившият футболист и шеф на ЦСКА съобщи следното:

Г-н Илиев, какво очаквате от борбата Лудогорец - ЦСКА, откакто разликата към този момент е единствено три точки?

- Ще ги бием. ЦСКА е по-добрият тим и ще завоюва, въпреки че няма да е по никакъв начин елементарно.

Според вас, значимостта на този мач ще измести ли най-малко през тази седмица фокуса от оповестеното желание за отдръпване на притежателите на ЦСКА?

- Би трябвало. През последните години тъкмо когато ЦСКА е най-силен и са в ред нещата, постоянно става някакъв " случай " и се вкарва напрежение в клуба. Сега стана същото. Не го разбирам по какъв начин се получава към този момент 3-4 пъти по този начин. Тъкмо тимът е подготвен да стане първенец, да смъкна Лудогорец, и се завърта някаква конспирация. По мое време стана два пъти. Сега имаме най-хубавия тим и треньор и внезапно писмо от почитателите, което за мен обаче не е главното, че да напрегне Гриша Ганчев толкоз.

Възможно ли е тези катаклизми да консолидираха и мотивираха в допълнение тима при успеха над Черно море?

- Не, тъкмо противоположното, видяхте какъв брой сложен стана мачът. Но публично Ганчев на никое място не е излязъл да каже, че напуща. Собственикът би трябвало да го направи персонално, да излезе пред публицистите и да съобщи: " Да, в действителност се отхвърлям ". Ситуацията от предходната седмица работи немотивиращо за тима и се отразява - Черно море ни надиграха през първото полувреме. И добре, че вкарахме този гол, който падна от нищото. Трябва да се регистрира положителното центриране на Тиаго и превъзходното отиграване с глава на Кайседо. Но ЦСКА нямаше голови положения. Неяснотата какво ще се случи не мисля, че стимулира тима, тъкмо противоположното - демотивира го и това си пролича на терена.

Изненада ли ви, че разликата падна на 3 точки и че Лудогорец загуби на " Лаута "?

- Не, въобще. Лудогорец закъсняха доста със промяната на най-малко 5-6 играчи от тима. Затова споделям, че в този момент е моментът ЦСКА да вземе Купата и да стане първенец. То натам и отиват нещата.

Какво видяхте в последния кръг в спортно-технически аспект от разградчани и от " армейците "?

- Лудогорец обичайно не игра добре. В последно време не се показват на равнище. Преди това Етър бяха избрали безобразно неверна тактичност - потеглиха да се надиграват и по тази причина получиха 6 гола. Големият проблем на разградчани е, че отбраната им е доста слаба. Дори Етър изпусна три голови положения там. И ЦСКА би трябвало да се възползва от това, тъй като те закъсняха да си оправят защитата. А един тим се гради от вратаря и отбраната. Затова ние би трябвало да го използваме - имаме положителни нападатели и умерено можем да бием Лудогорец в Разград. Шансовете са 70:30 в интерес на ЦСКА.

Как ви се стори Кайседо против Черно море?

- Нищо изключително не видях с изключение на гола му. Но дано минат още няколко мача.

Кайседо обаче вкарва, най-малко към този момент...

- Да, вкарва. Едно състояние имаше и го осъществя, което е доста значимо. Но и Coy стартира да вкарва при този треньор. Нека не ги съпоставяме. Качествено и двамата са отлични футболисти. Добър ход на Стойчо Стоилов, мисля, че той го е довел, както и на спортно-техническото управление.

Къде ще се реши дербито в Разград чисто тактически и игрово?

- Между тяхната объркана отбрана и нашето положително нахлуване и халфове. Разчитам, че треньорът ще вкара ред, както към този момент го прави и то си проличава.

Плюс ли е по-големият опит на Акрапович в българското състезание по отношение на новодошлия през зимата Дамбраускас?

- Важно е, че Бруно знае по какъв начин да взима дербита. Ключово е да бием Лудогорец, Локо Пд и Левски. Дербитата вършат огромния тим. Лудогорец смениха доста треньори и нищо не става. Те би трябвало да сменят играчи. Проблемът там е, че махнаха Методи Томанов - един експерт, правилен човек, който водеше отлични играчи. Но това е дерби - бием ги, стават нула точки разлика и шампионатът стартира изначало.

Ще издържи ли ЦСКА в сходна борба?

- Да. Бием ли там, и ставаме първенци. Желая триумф на ЦСКА. Лудогорец ще се възвърне - там имат превъзходно управление, няма да чакат да продължи спадът дълго. Ако алените ги бият, ще сменят треньора след 5 кръга.

Очаквате ли удари под кръста през седмицата?

- Не. Очаквам да се удостовери това, което всички желаем - Гриша Ганчев да остане в ЦСКА. Защото той е добър управленец, знае да основава първенци и в никакъв случай не се предава, почитателите одобряват оня, който бие.

Дали възможна победа в Разград ще наклони везните в решението му?

- Не, той би трябвало самичък да е уверен, че би трябвало да остане. Но и да разбере друго - че почитателите имат мнение, не можеш да им налагаш твоето. А то се взема решение единствено от успехите. Но Ганчев е доста сериозен човек, той е споделил, че ще направи ЦСКА първенец, и за мен отборът ще стане първи тази години. И двамата с Инджов ще останат в клуба.

За край прогнозата ви за мача в събота?

- 2:1 за ЦСКА.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР