Георги Христов пътешества от 25 години, посетил е над 50

...
Георги Христов пътешества от 25 години, посетил е над 50
Коментари Харесай

Георги Христов – пътешественикът, който изучава шаманска традиция

Георги Христов пътешества от 25 години, посетил е над 50 страни на 4 континента. През последните 12 години обикаля Латинска Америка. Автор е на книгата – „Душата ми на пътя“. В началото на 2020 отпътува за Перу.

От декември 2013 година учи непокътната от 10 хиляди години шаманска традиция на коренните поданици на перуанските Анди.

„Това е доста забавен културен миг от ползите ни. В Андите съществува непокътната през 10 хиляди години традиция, която изяснява света, има космогония, философия и метод на живот – нещо използвано практично, нещо елементарно, доста прелестно обяснено“, сподели за БНР Георги Христов. 

 Георги Христов Снимка: персонален списък

Той е роден в град Грозни, Чечня от брак сред българин и арменка от Нагорни Карабах.

Когато е бил на 12 години е посетил Седемте рилски езера в България.

12-годишен попаднах на една от дребното йога ваканции , които тогава се правеха в България, защото прекарвахме летата в България. Аз живеех в подмосковието и на тази йога почивка срещнах почитатели на Учителя, които тогава по това време бяха доста по-малко, в сравнение с в този момент е събора“, добави в предаването „ Нощен небосвод “ Георги Христов.

През 2021 година ориста е осигурила забавна среща на Георги Христов с Виктор Ескаланте, перуанец, художник.

Виктор Ескаланте е една легенда перуанска, доста обвързван с България , с който се срещнах в края на 2021 година – една от най-важните срещи за годината, може би за десетилетието. Невероятен човек, на 83 години, с подобен жар и плам за живот, с нови хрумвания. Той самият е един от основоположниците на графичния дизайн в Перу. Още в края на 50-те и 60-те години прави работи, които и до момента се учат в университетите им и е като христоматия за разнообразни стилове и метод към цветовете“.

Писателят Любомир Левчев обикаля Латинска Америка през 1974 година и се среща с Виктор Ескаланте. Перуанският художник Ескаланте е направил дизайна на двуезичната книга на Левчев „Дневник за изгаряне “.

През 1975 година на Фестивала на книгата в София „ Дневник за изгаряне “ печели огромната премия за креативно оформление.

 Георги Христов Снимка: персонален списък

От 20 март до 10 април Георги Христов ще бъде водещ в едно виртуално пътешестване – „Невиждано до момента Перу“. Ще опише за Венера от културата Викус, за Кибела от културата Сечин. Той е следвал Тюркология в СУ „Св. Климент Охридски“. В Центъра за източни езици и култури стартира задълбочено проучване на практическата страна от философията и духовността на Изтока. Занимава се с йога.

Повече можете да чуете в звуковия файл.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР