Георги Гергов и хората около него са твърдо решени да

...
Георги Гергов и хората около него са твърдо решени да
Коментари Харесай

БСП-Пловдив: Гергов използва тактиката на изгорената земя ср...

Георги Гергов и хората към него са твърдо решени да саботират предизборната акция на Българска социалистическа партия в Пловдив и да бойкотират лидера на листата Корнелия Нинова, настояват от столетницата.

След като изгуби борбата за преодоляване на партийното управление, а по-късно и беше изключен от Българска социалистическа партия, пловдивският олигарх и неговия кръг (служители и доближени на разнообразни „ хранилки “) в локалната партийна конструкция са решили да „ изгорят “ всичко след себе си. Целта е да не се допусне положително показване на левицата в Града под тепетата.

Въпреки че в пловдивската организация на Българска социалистическа партия върви развой на консолидация след отстраняването на Гергов, има подмладяване и привличане на качествени хора, локалната конструкция се оказва лице в лице с наследството от дългогодишното му управление. Оказва се, че сметките на градския съвет на Българска социалистическа партия са празни, няма пари за заплати на техническите сътрудници и за покриване на месечните консумативи. Част от техниката и оборудването, в това число всички компютри, е изнесено от локалната партийна централа, включително и огромна част от обзавеждането. Достъп и пароли за фейбсук страницата не се дава. Гергов и хората му оставят след себе си партийните клубове в извънредно неприятно материално-техническо положение. Така на социалистите в Пловдив се постанова да стартират предизборната си акция безусловно от нулата.

Но това не е всичко. Спънките са от всевъзможен темперамент, в това число неточно попълнени данни на членове на РИК и СИК, което на процедура пречи на естественото присъединяване на членове на Българска социалистическа партия в изборните комисии. Постоянно се пишат заявления, протестни писма или обществени офанзиви в разгара на акцията. Изглежда, че по време на предизборната акция претендентите на левицата ще би трябвало да се борят на два фронта – с ГЕРБ и с Герговите хора.

Групата към Гергов не крие, че желае да повлияе на резултатите от изборите и демонстративно отхвърля присъединяване в акцията на Нинова. Припомняме, че петима ръководители на районни организации на Българска социалистическа партия в Пловдив се отхвърлиха от присъединяване в листата за идните парламентарни избори. Тодор Стоилов, Йордан Василев, Костадин Беларев, Атанас Баташки и Добромира Тошева разпространиха декларация часове откакто водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова разгласи, че застава отпред в борбата за Пловдив.

Гергов и хората му мъчно могат да преглътнат обстоятелството, че предлагането му за нареждане на пловдивската листа беше пренебрегнато. Националният съвет на Българска социалистическа партия удостовери първите двама – лидерът Корнелия Нинова и проф. Иво Христов, само че подредените персонално от Гергов негови протежета отпаднаха от листата. В нея бяха включени нови хора, с хъс за работа, без зависимости и обвързаности. Така, по думите на Нинова, на Пловдив беше даден късмет за ново политическо посланичество. А решението си да застане отпред на листата тя изясни с думите: „ Лидерът е там, където е най-трудно “.

Според локалните социалисти борбата на олигарха против Нинова в Пловдив е обречена и доближените на Гергов единствено форсират същинския завършек на партийното му въздействие. Те напомнят, че парламентарните избори не се вземат решение нито в пловдивския общински съвет, нито в Градския съвет на Българска социалистическа партия, където хората му към момента имат някакво отиващо си превъзходство. Митът за въздействието на Гергов и последователите му един път към този момент рухна на изборите за ръководител на партията, когато Нинова изрично завоюва в града с 80:20 %. Тогава пловдивският предприемач направи всичко по силите си, единствено и единствено гласоподавателите да не излязат да гласоподават.

Националният съвет на Българска социалистическа партия изключи Георги Гергов от партията на 7 януари т.г., откакто той свика Областен съвет в прорез с устава и за регионален ръководител беше определен комфортен на Гергов претендент. Впоследствие Контролната комисия анулира този избор. Мотивите на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия да изиска изключването на Гергов бяха, че той жестоко е нарушавал уставни правила, които касаят отговорностите на партийните членове, уронвал е престижа на партията, не е работил за обезпечаване на социална поддръжка на политиката й и за одобряване на положителното й име.

Още през 2017 година, по време на ЦУМгейт, Нинова дефинира пловдивския предприемач като част от задкулисието и той беше изпъден от Изпълнителното бюро. Лидерът на Българска социалистическа партия нееднократно е атакувала Гергов, обвинявайки го в прекомерна непосредственост с ГЕРБ, вкючително поради абсурда с „ дупката “, която община Варна откупи от него за 43 млн. лв..

След изключването на Гергов пловдивски социалисти позволиха, че ще има нови офанзиви против Нинова в мутренския жанр от 90-те години. Самата тя съобщи, че когато една партия желае да ръководи и да има ред и идентични правила за всички, би трябвало да има сили да стартира от себе си. „ Ще има ред, устави и правила за всички – идентични, без значение кой по какъв начин се споделя “, разяснява Нинова изключването на Гергов и дефинира свадите в Българска социалистическа партия като разногласия за политическата посока на партията.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР