Георги Гергов гласува днес за нов областен председател на партията.

...
Георги Гергов гласува днес за нов областен председател на партията.
Коментари Харесай

Георги Гергов: Започна се с Румен Радев и с кмета на Перник, а сега може би са Видин, Варна...

Георги Гергов гласоподава през днешния ден за нов регионален ръководител на партията. Пост, който той заемаше два мандата и бе заместен предишния ноември от Атанас Петков. Този избор, обаче беше касиран от Контролната комисия поради пропуски в процедурата.
Още по тематиката
" Ще забележим като преброим бюлетините, тук са пратили хора от София, ревизират ни, гледат като нарушители ", уточни пред Гергов, описвайки по какъв начин изборът особено се следи от Изпълнителното бюро.

Самият Гергов също взе участие в гласуването, покане като ръководител на градската организация. Докато изчакваше в кабинета си резултатът от вота, даде първото изявление след гласуването на неговото изключване от партията.

По думите му неговото премахване с гласоподаване на Националния съвет не е законно , тъй като по правилник може да го изключи единствено първичната партийна организация, в която членува. Обратното изказване е просто опрощение, че не го изключва Корнелия Нинова, а Народно събрание , счита Гергов.

" В Пловдив нещата постоянно са се случвали демократично и умерено, а в този момент има едно напрежение, то дали е към мен или е предизборно, нямам концепция ".

По думите му, все пак би трябвало да се резервира хладнокръвие и да се гледа за единството в партията.

На въпрос по какъв начин си изяснява самодейността на управлението за неговото изключване от партията Гергов отговори: " Не разбирам всички безредни придвижвания и практики, които носят единствено загуба за Българска социалистическа партия ". По думите му казусът не е в него.

" Проблемът е в букет от проблеми , които се струпват на националното управление и те в старанието си да са и красиви и умни вършат това, което се случва. Започна се с Румен Радев, кмета на Перник, в този момент може би ще стартират с Видин, Варна ... Не единствено и изборите, които предстоят и кой ще реди депутатските листи, само че и други кавги дефинират настоящето държание на управлението ", сподели още Гергов. Опитът е да се прикрият сканадалите.

Гергов напомни, че е възразил още преди директния избор на ръководител, който той дефинира като път за преобразяване на Българска социалистическа партия в лидерска партия. " Изчаквам да видя дали ще вразумят и ще спрат това гонене против всички знаещи и можещи хора в партията ".

" Нашите хора желаят победа и в този момент, когато имаме късмет, ние сътворяваме вътрешни битки. В Българска социалистическа партия се постанова нещо, което не е присъщо за партията, което тя не може да одобри, това е непознато тяло- еднолична власт и да се мачкат и газят елементарни хора, които завоюваха избори. Аз съм социалист по убеждения - без значение дали е безпаричен или богат ", сподели Гергов на въпрос какво политическо бъдеще вижда за себе си.

Името на новия регионален ръководител в Пловдив е Емил Караиванов , който завоюва против Атанас Петков.

52-годишният социалист е два мандата кмет - от 2011 година до 2019 година, на Асеновград. Той е доктор със компетентност неврология, има и магистратура по здравен мениджмънт. След завършването си е работил в Спешна помощ-Асеновград като доктор и шеф на Медицински център. Работил е в Неврологично поделение на МБАЛ " Пловдив ", бил е заместник-изпълнителен шеф на " МБАЛ Пловдив " и заместник-директор и невролог в болница " Св. Мина " Пловдив. Д-р Караиванов има и два мандата като общински консултант в община Асеновград.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР