Георги Георгиев, задържан за нападението над 18-годишната Дебора от Стара

...
Георги Георгиев, задържан за нападението над 18-годишната Дебора от Стара
Коментари Харесай

Адвокат за случая "Дебора": Политиците използват болката на обществото

Георги Георгиев, арестуван за нападението над 18-годишната Дебора от Стара Загора, остава в ареста. Това реши Районният съд в града. Адвокатите на Георги Георгиев упорстваха той да бъде освободен поради условия, които, съгласно тях, разколебават авторството на действието.
" Най-важното е всички жители, поради събитието, че са под голямо напрежение от този проблем, да се регистрира фактът, че единствено въз основа на една единствена експертиза не може да бъде несъмнено авторството на едно действие. Дори да приемем и резултатите от трасологична експертиза. Първоначалните данни бяха, че въпросното лице е билo с ръкавици и маска. Това прави извънредно мъчно оставянето на биологични следи ", сподели юристът по наказателно право Райна Аврамова ефира на " България заран ".

По думите ѝ от трасологичната експертиза би трябвало да стане ясно дали тази стъпка е била преди да има следи от кръв, или откакто е имало диря от кръв.

" Ако не ме лъже паметта, бяха събрани записи от АПИ за пътните камери по отношение на контури маршрут от очевидец за маршрута на обвиненото лице на въпросната дата и в този часови диапазон. Отделно от това, има и данни за клетките на мобилния оператор, където е прихващан сигналът на обвиненото лице. Доказателствата се разискват в тяхната цялост. Няма по какъв начин да се изведе безапелационен извод от едно само доказателство. За самите облекла, с които се твърди, че обвиненото лице е било, значимо е кой е показал, че той е бил с тези облекла ", добави Аврамова пред Bulgaria ON AIR.

Тя е на мнение, че не би трябвало да се бърза с обвиняванията, че съдът не си прави работата.

" Чух сътрудниците, които са юристи на обвинения, че са създали искане за отказ на съдията. Съгласна съм, поради медийния звук и поради, че това дело се употребява за едни доста основни промени. Виждате, че имаме и други такива случаи ", разяснява юристът.

Адв. Аврамова счита, че съдът би трябвало да се съгласи с настояването за отказ.

" В нашето наказателно право презумпцията за невиновност е безапелационна и тя трае, до момента в който трае целият правосъден развой и не завърши с финален правосъден акт. Малко се преекспонират случаите, които са извънредно тежки. Такива случаи е имало и преди смяната в Закона за домашното принуждение, само че политиците, поради наближаващите локални избори, се пробваха да употребяват болката на обществото и да употребяват съответни случаи, с цел да прокарат лобистки закони ", акцентира тя и бе безапелационна, че законите би трябвало да се пишат доста деликатно.

Според адв. Аврамова отбраната на Георги Георгиев ще апелира мярката му: " Това е разумното деяние, което те би трябвало да подхващат. Те са хората, които са осведомени в елементи със самото дело, тъй като това дело се употребява за медийно практикуване на разнообразни гледни точки - сътрудници, психолози, анализатори. "
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР