Георги Георгиев - Калкулатора успя да защити спечелената по-рано през

...
Георги Георгиев - Калкулатора успя да защити спечелената по-рано през
Коментари Харесай

Георги Георгиев дублира титлата си в Солун

Георги Георгиев - Калкулатора съумя да отбрани извоюваната по-рано през годината купа на интернационалния шампионат по билярд в Солун. Във финалния мач той се наложи с 10-5 против представителя на домакините Димитрис Стревинас. По този метод Георги сграбчи 3-ти шампионат на интернационалната сцена в границите на календарната година след успехите в Ниш и още веднъж в Солун. 

Играчът от Бяла стартира нерешително и даже позволи загуба във втория кръг от друга нaдежда на българския билярд - Мартин Савов. В този мач Калкулатора явно позволи неточност в изчисленията си, тъй като разреши на Савов да поведе с 6-0 и в следствие да завоюва срещата с резултат 7-4. Поражението като че ли подейства мотивиращо за Георгиев и до финалния мач той не загуби повече от две партии приблизително на мач. Така без особени усложнения, 27-гoдидишният играч завоюва следващата си купа.

Дни преди форума в Гърция той загуби относително рано в Ласко, Словения, в последния шампионат от Евро тура. Кристина Златева пък съумя да приключи на 5-то място в конкуренцията при дамите и прибави нови точки за европейската класация при дамите, където Криси заема петата позиция. Лидер в подреждането остава Пиа Филър от Германия.

В Солун присъединяване взеха 17-има български състезатели, а с изключение на успеха на Мартин Савов против Калкулатора би трябвало да разпознаваем още положителното показване на Венцислав Димитров от Петрич и на Спасиан Спасов, който отстъпи в българския двубой с Георги Георгиев с 9-3. Двамата преклониха глави на осминафиналите в шампионата. Калин Върбанов и Радослав Милков пък позволиха провали на 1/16-финалите.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР