Георги Георгиев е ударил два пъти по главата Дебора Михайлова,

...
Георги Георгиев е ударил два пъти по главата Дебора Михайлова,
Коментари Харесай

Нови разкрития: Георги първо разбил черепа на Дебора, преди да я накълца с макетното ножче

Георги Георгиев е блъснал два пъти по главата Дебора Михайлова, с което е счупил черепа й преди да стартира да я реже с макетното ножче. Съдът в Пловдив връща делото на прокуратурата в Стара Загора, тъй като желае да узнае с кой тъкмо от двата удара, Георгиев е съумял да й нанесе черепно-мозъчната контузия.

Не е ясно какво ще обясни това за механизма на осъщественото действието, само че е официално съображение арбитър Десислава Порязова да приключи правосъдното произвеждане и да върне обвинителния акт за прецизиране. Това изясни за " Телеграф " окръжният прокурор на Стара Загора Дичо Атанасов.
Обяснение
Няма процесуални нарушавания при правене на обвинителния акт против Георги Георгиев, нарязал с макетно ножче Дебора Михайлова.

Това съобщи през вчерашния ден районният прокурор на Стара Загора Таня Димитрова. На 14 февруари съдът в Пловдив приключи правосъдното произвеждане с аргумента, че в обстоятелствената част на обвинителния акт е позволена неизясненост по отношение на породената на потърпевшата черепно-мозъчна контузия.
Аргументи
Районна прокуратура-Стара Загора връчи през вчерашния ден митинг в Пловдивския съд. „ Ще изложим своите причини, тъй като считаме за безпричинно това връщане. Но в случай че не бъде почетен митингът, а ние зачитаме преценката на съда, ще отстраним съгласно напътствията, които ни е дал съдът, пропуските в обвинителния акт и неотложно ще го внесем за продължение на разглеждането в Районен съд-Пловдив “, бе безапелационна Димитрова.

Адвокатите на обвинения Георги Георгиев пък отвърнаха, че ще апелират мярката, както и част от трите повдигнати към клиента им обвинявания. Защитата поддържа тезата, че част от тях са неразбираеми. По време на делото в Пловдив съдът остави без почитание всички претенции и възражения за позволени други процесуални нарушавания, в това число и за изменение на мярката за неотклонение на Георгиев. Тя беше взета на 30 юли 2023 година и досега не е променяна. Не е почетено и настояването за отчасти преустановяване на делото по едно от обвиняванията - за заканите с ликвидиране.
Три
Припомняме, че 26-годишният Георги Георгиев е обвинен за три закононарушения - за породена с особена свирепост и по изключително непосилен метод многостепенна междинна телесна щета, за насила и за закани с ликвидиране по отношение на 18-годишно момиче. Инцидентът стана в края на юни м.г., а необятният публичен отзив пристигна в края на юли, когато страната бе залята от митинги в отбрана на Дебора и искане на оставки на магистрати, написа
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР