Георги Ганев от Центъра за либерални стратегии обясни в студиото

...
Георги Ганев от Центъра за либерални стратегии обясни в студиото
Коментари Харесай

Експерт за истинската причина Пеевски и Цонев да направят законопректа за КТБ: „Съобщението е: „Дунарит“ ни се изплъзна, искаме си го обратно“

Георги Ганев от Центъра за демократични тактики изясни в студиото на „ Хайд Парк “ по Би Ай Ти телевизия своя прочит на това за какво действително Пеевски и Йордан Цонев са създали закона за КТБ.

„ Чух,че господата Хамид Хамид и Йордан Цонев приказват за законопроекта. Само дето за КТБ се отнасят няколкото последни страници – т.е. преходните и заключителните разпореди. Защото единствено те са за КТБ. Преди тях има препоръчани за смяна в закона за банковата неплатежоспособност и те са значими от тук насетне. Не обгръщат КТБ, тъй като те ще важат от тук отсега нататък.

Всъщност целия законопроект е писан поради тези преходни и заключителни разпореждания. Особенао едната в параграф 7 от законопроекта на Пеевски, Цонев и Хамид афишира за недействителни по отношение на банката всички прехвърляния на акции и дялове, осъществени от длъжници на банката след дата на оповестяването на нейната неплатежоспособност. Това ще рече,че някой дебитор на банката, който е теглил банков заем даже да си го обслужва постоянно няма право да трансферира своя собственост- някакви дялове, акции. Съобщените е следното: „ Дунарит ни се изплъзна, желаеме си го назад “.

Ако приемем,че този закон се приложи,някой който е имал акции в „ Дунарит “ и ги е трансферирал, само че по едно и също време с това е бил дебитор на банката даже за пет лв. тази договорка от позиция синдиците на банката ще се преглеждат като недействителни. Синдиците ще има право да смятат тези акции за непрехвърлени “, сподели Ганев.
loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР