Георги Дончев започна с много труден старт сезона си в

...
Георги Дончев започна с много труден старт сезона си в
Коментари Харесай

Изключително трудно начало за Георги Дончев в Carrera Cup 2019

Георги Дончев стартира с доста сложен старт сезона си в Carrera Cup Германия. Първите два кръга от най-престижния едномарков шампионат в Европа се организираха през миналия уикенд пред цялостните трибуни на Хокенхайм, а българският водач записа едно 4-то място в ProAm класа (22-ро място в крайното класиране от 32 стартирали автомобила). Съотборникът на Дончев от екипа на българския Overdrive Racing Team, Лари загар Воорде, бе решителен с две първи места и в двата старта.
Още на квалификациите на Дончев и компания им беше извънредно мъчно - откакто преди две седмици сняг отсрочи един от стартовете на VLN, пролетното време продължи да си прави неприятни смешки с водачите. Слънце, дъжд и съвсем зимни температури не разрешиха оптимални тренировки в петък, а съботната подготовка мина с непредвидени спечелили, мокра писта и много близки срещи с мантинелите. Няколко недоразумения с екипа и механиците също се отразиха на представянето на българския тим, само че значимото беше, че всички коли бяха здрави и подготвени за първия старт в събота.
Откриващият кръг от шампионата предложи доста екшън за хилядите фенове на трибуните, стресовите обстановки се повториха, а на два пъти се наложи на пистата да излиза кола за сигурност. Дончев стартира от предпоследна редица и в идващите 16 обиколки съумя да изпревари няколко противника, да се оправи с едно излизане от пистата и безаварийно да стигне до четвърто място в ProAm класа и 22-ро в крайното класиране. Съотборниците му от Overdrive Racing by Huber Лари загар Воорде и Хенрик Скоог пък надделяха конкуренцията и заслужиха първите две места в крайното класиране, откакто започнаха от първа и четвърта позиция на стартовата решетка.
Във втория старт Дончев стартира с четири места по-напред в стартовата класификация и се справяше много по-добре, само че една обиколка преди края, до момента в който беше на 19-то място в общото класиране и на второ в своя клас, направи съдбовна неточност и не съумя да приключи след спукана гума при контакт със противник. Над всички във втория старт още веднъж бе Лари загар Воорде, а Overdrive Racing by Huber записаха и спомагателни точки от класирането на Игор Валилко (4-ти) и Хенрик Скоог (9-ти). „ Очакваше се мъчно начало, форсмажорните условия обаче още повече усложниха нещата, само че въпреки всичко това е „ огромната игра " против повече от 30 извънредно мощни противници, просто няма по какъв начин да бъде елементарно ", разяснява Дончев и добави, че не е удовлетворен от представянето си, само че пък двата кръга са посочили, че темпото е на равнище и „ българското Porsche " може да е конкурентно на кандидатите. Георги ще се опита да усъвършенства достижението си още в идващия старт от сезона, след две седмици, на 18 и 19 май на пистата в Мост, където се организираха и предварителните проби за сезон 2019 на Carrera Cup.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР