Георги Димитров записа първата си победа в шампионата на Британската

...
Георги Димитров записа първата си победа в шампионата на Британската
Коментари Харесай

Българин с победа в британската Формула 4

Георги Димитров записа първата си победа в шампионата на Британската Формула 4. Това се случи през вчерашния ден на пистата Снетертън във второто съревнование от уикенда на известното трасе, където се състоя вторият уикенд от шампионата. В него Димитров се състезава за екипа на Richardson Racing.

В първото Георги започва от 16-о място поради проблеми с гумите, като в следствие и приключи на тази позиция. Във второто обаче получи правото да започва 3-и поради правилото за обърнатата решетка. А това му обезпечи 3-а позиция на грида, като бяха направени и промени по настройките.

Българският водач направи мощен старт, само че водачите пред него Томас Айкин и потеглилият от полпозишън Давид Моралес съумяха да го задържат зад себе си. След това Айкин мина пред Моралес, а същото съумя да стори и Димитров.

В хода на конкуренцията Георги загуби позиция по отношение на Кай Аскей, като двамата и Айкин вървяха компактно един след различен в началните обиколки.

Ключовият миг пристигна в средата на надпреварата. По-добро излизане от острия завой Уилсън даде опция на Димитров да нападна първите двама. И той я употребява, като ги задмина от външната страна на завоя Палмър!

След това нашият играч наложи непостижимо за другите движение и натрупа над 5 секунди задатък по отношение на Айкин на финала. В 3-ото и последно съревнование за уикенда Георги също направи мощно каране и от 17-о място приключи 10-и и още веднъж взе точки.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР