Георги Давидов се задържа само 3 години като международен рефер

...
Георги Давидов се задържа само 3 години като международен рефер
Коментари Харесай

Български съдия излетя от ранглистата на ФИФА

Георги Давидов се задържа единствено 3 години като интернационален рефер и от Нова година отпада от ранглистата на ФИФА. На негово място ще влезе скандалният Георги Гинчев, против който имаше много недоволства, заяви източник от съдийската комисия на БФС.

Давидов по този начин и не съумя да се придвижи напред в ранглистата, като си остана в най-ниската втора група на реферите. Реално обаче България има единствено един в първа група и това е Георги Кабаков. Всички останали са в долната, като вероятност има единствено пред Радослав Гидженов.

В същото време Никола Попов остава интернационален съдия за 12-а поредна година, без да е получавал някакви съществени дежурства този сезон, само че за сметка на това е четвърти рефер на множеството мачове на Кабаков. Той се назначава от БФС. УЕФА избра да дава дежурства единствено на Кабаков, само че Гидженов се появи и в младежката Шампионска лига.

За качествата на интернационалните ни арбитри приказва фактът, че още веднъж единствено Кабаков има наряд за последния кръг на евротурнирите, като ще свири на “Панатинайкос ” в Лига Европа. Другите към този момент не помниха по кое време за последно са управлявали дуел в шампионатите.

Разместване ще има и ранглистата на ВАР арбитрите. От нея ще отпадне Георги Кънчов Димитров, а на неговото място ще влезе Волен Чинков, който е заступорен в най-долната група от УЕФА, откогато влезе в ранглистата през 2018 година, или преди цели 5 години.

Чинков остава и в ранглистата на ръководещите дружно с Драгомир Драганов.

Реално най-вече от българските съдии УЕФА употребява дамите ни Галя Ечева и Християна Гутева. И двете са в първа група на ранглистата, което е фантазия за мъжете най-малко досега.

В множеството европейски страни дами към този момент свирят мачове от шампионатите. У нас се употребяват само за четвърти рефер или ВАР по неразбираеми аргументи.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР