Георг Георгиев вместо Кирил Ананиев в Перник срещу водача на

...
Георг Георгиев вместо Кирил Ананиев в Перник срещу водача на
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Листите на ГЕРБ-СДС са готови и подписани, нямаме проблем с тях

Георг Георгиев вместо Кирил Ананиев в Перник против лидера на " Промяната " Бойко Рашков?
Листите на ГЕРБ са подготвени и подписани. Нямаме проблем с тях. В неделя ще бъдат регистрирани дефинитивно. Това съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той обаче не пожела да даде детайлности за един или различен регион, тъй като след това щели да го питат и за други. За ден време не виждам нищо незабавно, отсрочи Борисов отговорите. Но стана ясно, че активността на младежката организация на партията е оценена позитивно от него.

Това дава спомагателни причини към неофициалната информация, че Георг Георгиев, който е водач на младежите в ГЕРБ, ще размени като лидер в Перник някогашния финансов министър Кирил Ананиев. Най-дългогодишният бюджетар на страната завоюва там през октомври борбата с Бойко Рашков. Бившият Министерство на вътрешните работи началник още веднъж ще води от името на " Промяната ".

Другата предстояща рокада е младата Десислава Трифонова, която заприказва за Владислав Горанов като " лицето " след санкционирането му по закона " Магнитски ",  да бъде оттеглена като лидерка в Пловдив-област и листата на ГЕРБ там да оглави Вежди Рашидов, макар че ръководителят на 48-ото Народно събрание има номинации и от София.

Самият Борисов обичайно ще оглави две листи и този път се зарече, че няма да се отдръпна като народен представител. Той ще води листите на ГЕРБ в Пловдив и столичния 25-ти МИР.

За обединяването на Политическа партия и Демократична България Борисов разяснява, че " като видяха, че не могат да ни победят, взеха решение да събират хора от прът и въже, в случай че могат да ни победят ". Те обаче нямали идеологическа съгласуемост и нямало да оцелеят дълго дружно.

Борисов иронизира и независимостта на членовете на ЦИК, които по принцип са изпратени там като партийни квоти. " Независимият орган е като самостоятелния народен представител - до момента в който се бори за поста си, е подготвен на всичко за дадена партия ". И даде образец с хората, станали народни представители от Има Такъв Народ. " Никому незнайни хора станаха депутати и се отхвърлиха от него. Ако не бе Слави, кой щеше да стане народен представител? Слави ги взе и ги закара първа политическа мощ, в този момент се нароиха още 5 партии ", счита водачът на ГЕРБ. Но посочи - " самостоятелният орган значи самостоятелна активност ".

Според него, в случай че партията може да въздейства на членовете на ЦИК, подкрепени от ГЕРБ, то активността им няма да е самостоятелна. За ГЕРБ няма проблем резултатите от изборите да са в две колони - за машинните и хартиените бюлетини.

Тяхна работа е да вземат решение и аз не мога да се намеся, съобщи той по отношение на апела на съпартийците му ЦИК да преосмили концепцията за обща колона с данни от изборните секции.

" Пак приканвам ЦИК да премислят решението си, с цел да няма подозрения. За нас по-добро е противоположното решение, че ще може да преброим какъв брой са дали своят вот с машина и на следващия ден, като спорим кой какво желае, ще имаме явен мотив ", изясни Борисов. Той не познавал членовете на ЦИК, единствено Цветозар Томов " от едно време ".

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР