Географията е разширена. Така лидерът на Движението за права и

...
Географията е разширена. Така лидерът на Движението за права и
Коментари Харесай

ДПС отчете разширяване на властта си на местно ниво

Географията е разширена. Така водачът на Движението за права и свободи (ДПС) Мустафа Карадайъ заключи резултатите на политическата мощ на локалните избори. Той ги дефинира като доста положителни и добави, че Движение за права и свободи усилва броя на общинските си кметове.

" През 2015 година имахме 39 кметове на общини, от които 32 бяха партийни претенденти, а другите бяха в коалиция или самостоятелни, само че с нашата поддръжка. Сега имаме 47 общински кметове, от които 37 са напълно кандидатури на Движение за права и свободи ", съобщи Карадайъ.

По думите му партията е запазила въздействие в локалната власт и тук-там е нараснала наличието си в общинските препоръки.

" Всички знаем, че изборите са необикновен детайл на демокрацията, само че единствено когато са свободни и почтени. Дали бяха осведомени гласоподавателите? Независимо от рекомендациите на Венецианската комисия, продължава да има възбрана за пропаганда на друг от българския език. Регистрираха се претенденти, които не отговаряха на условията на закона ", сподели още Карадайъ.

Според него е имало още доста други изборни нарушавания, които " слагат въпроса за легитимността на изборите ".

Всичко, което би трябвало да знаете за: Местни избори 2019 (411)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР