Генсекът на НАТО Йенс Столтенберг се преформатира от сравнително умерен

...
Генсекът на НАТО Йенс Столтенберг се преформатира от сравнително умерен
Коментари Харесай

Дрогирана русофобия

Генсекът на НАТО Йенс Столтенберг се преформатира от относително сдържан евроатлантик в дрогиран русофоб, от бранител на политморала в прям измамник. НАТО не приема концепцията, че Русия може да има своя лична сфера на въздействие и ползи, рече той на конференцията след срещата на външните министри на блока в Рига.

Очевидно сигналите на реализма не стигат до основния му мозък поради задръстеността му с ръждата на американския хегемонизъм. Русия е нуклеарна страна и е измежду петте страни, които са непрекъснати членки на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации. Тя взе участие в световното кръвообръщение на геополитиката. Да я лишиш от сфера на ползи е детска нескопосаност. Все едно първолак да изгони учителката от час. Апропо, за какво ли Столтенберт не отреже и другите непрекъснати членки на Секретен сътрудник на Организация на обединените нации от сферите им на въздействие.

Второ, сферата на въздействие или на ползи е сфера най-много на националната сигурност. Русия не може да ги няма, тъй като без тях ще бъде застрашена. Всъщност, към този момент е застрашена - точно от НАТО, ръководена от Столтенберг. Тази военна организация се изплю върху дадената си дума при руския разпад да не се уголемява на Изток, стовари се пред съветските граници и е подготвена да насочи ракети, които могат да ударят Москва за 5-7 минути. Не Русия обсажда НАТО, а тъкмо противоположното и по тази причина е изцяло законно и морално Кремъл да вижда, примерно в Украйна или в Черноморския район, сфера на своите ползи.

И, трето, Русия има право, тъй като в прилежащите ѝ страни живеят етнически руснаци или рускоезично население, което постоянно е напряко репресирано. Няма страна, която да не се грижи за съотечествениците си в чужбина и тази процедура интернационалното право не я дамгосва безусловно като сфера на въздействие.

Столтенберг се разгласи против Русия, тъй като по този начин " огромните страни могат да постановат ограничавания върху това, което могат да вършат суверенните самостоятелни народи ". Суверенна ли бе България, когато Западът ѝ забрани АЕЦ " Белене " и " Южен поток ", когато Америка я прекара с Ф-16 или когато ѝ подрежда по какъв начин да преподава и да осакатява личната си история? Суверенни ли са страните от Европейски Съюз и НАТО, които желаят да се откажат от антируските наказания, само че оттатък океана не им позволяват?!

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР