Генетична лаборатория със седалище във Великобритания обяви, че е постигнала

...
Генетична лаборатория със седалище във Великобритания обяви, че е постигнала
Коментари Харесай

Ново проучване с доказателства, че коронавирусът е вървял по света още през 2019 година

Генетична лаборатория със седалище във Англия разгласи, че е постигнала значим прогрес в изследването на новия ковид, което ще помогне да се разработят медикаменти и ваксини. Неин екип откри близо 200 повтарящи се разновидности на вируса, което може да помогне за създаването на медикаменти и ваксини против COVOD-19, съобщи БГНЕС, базирайки се на BBC.
В изследването откриватели от Университетския генетичен институт на University College London (UCL) анализирали геноми от вируса на COVID-19 при над 7500 души и разпознали съвсем 200 повтарящи се разновидности. Те откриха, че огромна част от световното генетично многообразие на вируса е намерено в най-засегнатите страни, като прибавиха, че това допуска, че той се е предавал от човек на човек в целия свят от преди края на 2019 година и е циркулирал доста преди да бъде открит за първи път .
Учените са открили 198 повтарящи се разновидности, които разкриват по какъв начин вирусът се приспособява.
Директорът на института Франсоа Балу, който управлява проучването, сподели следното: " Всички вируси естествено мутират. Мутациите сами по себе си не са неприятно нещо и няма нищо, което да допуска, че SARS-CoV-2 мутира по-бързо или по-бавно от предстоящото. Засега, не можем да кажем дали SARS-CoV-2 става повече или по-малко гибелен и инфектиран. Основното предизвикателство за успеха против вирусите е, че ваксина или лекарство могат да не са към този момент ефикасни, в случай че вирусът мутира. Ако фокусираме напъните си върху тези елементи от вируса, които са по-малко склонни да мутират, имаме по-голям късмет да разработим медикаменти и ваксини, които ще бъдат ефикасни в дълготраен проект ".
Изследователите считат, че що се отнася до Обединеното кралство, вирусът наподобява е прониквал в страната няколко пъти, а не посредством индивидуален случай на така наречен " нулев пациент ".
Още: " Победата над ковид наподобява доста надалеч съвсем на всички места по света "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР