Genesis Thor 660 е пълнофункционална клавиатура, но компактна и лесна

...
Коментари Харесай

Thor 660 - възхитителна клавиатура за дигитални номади


Genesis Thor 660 е пълнофункционална клавиатура, само че компактна и лесна за носене на всички места
(снимки и видео: Мария Малцева / TechNews.bg)

Здрава, функционална, дълготрайна и красива, само че супер-компактна 60% клавиатура – Genesis Thor 660 е за мобилните хора: както тези, които обичат да играят до унес, по този начин и за тези, които работят на най-невероятни места. Тя елементарно влиза в раница и даже в дамска чанта.

Понятието 60% клавиатура не трябва да заблуждава никого. Това е пълнофункционална клавиатура със общоприет размер на клавишите. В нея липсва „ десният панел “ – числовата клавиатура, стрелките и наборът от спомагателни бутони Ins-PgDn. Техните функционалности обаче не липсват, тъй като всичко е побрано в главното клавиатурно поле. В резултат на това Genesis Thor 660 е пълнофункционална, само че компактна и лесна за носене на всички места.

 

Здравина

Genesis Thor 660 има крепко тяло, което може да понесе всевъзможни физически въздействия. С други думи, даже да напъхаме клавиатурата в раницата без нейната кутия, устройството няма да пострада. Корпусът е едносъставен, крепък. Няма движещи се елементи – сгъващи се крачета. Наклонът е обезпечен от самата структура на корпуса. Разбира се, има неподвижни гумени крачета срещу падение.

Бутоните са подплатени с червени Gateron суичове. За тях Genesis споделя, че са способни да устоят 50 милиона удара. За някого това може да звучи пресилено, само че ние към този момент сме се убедили, че клавиатурите на Genesis са яки (буквално!) – даже тогава, когато производителят въобще не приказва за брой удари; да вземем за пример, след над 3 години интензивно писане върху Rhod 420 досега клавиатурата няма никакво отклоняване от първичния метод на работа.

Освен дълготрайно играене или интензивно писане, клавишите са способни да понесат и напън при превозване – здравите суичове няма да се впечатлят от това влияние.

За якостта и износоустойчивостта вероятно има принос и специфичната полимерна композиция, приложена от Genesis в този случай. Тя е наречена „ Pudding PBT “ и касае „ капачетата “ на клавишите, които са супер-здрави.

Лекота при напън На тази клавиатура се написа леко, елементарно и безшумно. Суичовете се отличават с 45 г мощ на напън, което значи, че докосването с лекост е изцяло задоволително за действие на клавишите. Те не тракат звучно, дискретни са. Човек би споделил, че се натискат „ мазно “ и е просто прелестно да се работи върху тях.

Времето за реагиране на клавишите е 8 ms, което ги прави съвършени за бързи игри, изискващи светкавични рефлекси, за игри със пукотевица от първо лице и всевъзможни бойни виртуални занимания. Тази сърдечност е наслада освен за играещите – хората, които пишат интензивно (като нас) също се любуват на сходни параметри. Като се има поради пълномащабният формат на клавишите, тук няма компромис със стойката на ръцете: клавиатурата е подобаваща за дълготрайно дрънкане.

Жична или безжична, съгласно случая

Интелигентно решение за подвижност – по този начин може да се дефинира решението тази клавиатура да работи и безжично, и с кабелна връзка. Кабелът е USB Type-C и с него устройството може да се прикачи към всевъзможен компютър със свободен USB порт от същия вид.

Безжичната връзка е Bluetooth и разрешава клавиатурата да се свърже към три устройства. Изборът с кое да комуникира в съответния миг става посредством клавишна композиция от фунционален бутон и един от трите Bluetooth бутона: Bluetooth 1, Bluetooth 2 или Bluetooth 3.

До седмица на батерия

Да, с цел да работи безжично, клавиатурата би трябвало да има батерия. Тя е вградена, с потенциал 3000 mAh. С нея клавиатурата може да работи няколко дни в безжичен режим. Всъщност, устоя и до седмица. Издръжливостта ненапълно зависи и от степента на потребление на RGB подсветката.

За да щади батерията си, Thor 660 автоматизирано изключва подсветката след известно време неподвижен. Отвъд това потребителят може и самичък да я изключи посредством клавишна композиция „ On/Off ”, а има и плъзгач на дъното на клавиатурата, който генерално прекъсва подаването на ток.

Клавишни комбинации

Който желае гъстота, ще би трябвало да стане цар на „ шорткътите “. Всички функционалности, които наподобява липсват в интерес на компактността, в действителност са налице, просто са кодирани в клавишни комбинации. Затова незабавно се вижда, че всеки клавиш на Rhod 660 има някаква специфична функционалност. Тя се задейства в комбиниране с функционалния бутон.

Както споменахме, с клавишна композиция се включва Blueetooth и се сменя посоката на връзка със сдвоените устройства; Insert, Print Screen, Page Down и всички останали бутони от десния панел са възпроизведени посредством шорткъти. Пак с клавишни комбинации се ръководят светлинните режими, яркостта, цвета на подсветката, както и функционалности като усилване и понижаване на звука и други

Добре, че има брошура с кодовете на всички комбинации – този път наподобява управлението за потребителя ще би трябвало да се чете!

Подсветка

В духа на Genesis и тази клавиатура има толкоз разнообразни режими на подсветката, че седмица не стига, с цел да се тестват всичките. Налице са общо 19 режима. Смяната става посредством функционалния бутон и табулатора.

Гейм надзор

Thor 660 White е съпроводена от семпла, само че лесна за ръководство стратегия, която покрива всички съществени потребности. Интерфейсът поддържа голям брой профили. Могат да се сменят настройките на клавишите, тъй че човек да си сътвори комбинации по собствен усет, да се генерират макроси и да се вкарват нови комбинации, да вземем за пример за пускане на съответна стратегия с едно натискане.

Заключение

Аплодисменти заслужава Genesis за основаването на тази отлична 60% клавиатура. Нейните мащаби няма да натоварят китките и ръцете с насила за стесняване, само че пък Thor 660 дава отлична лекост и подвижност на тези, които обичат да са в придвижване. Писането и играенето е леко, елементарно, безпрепятствено, „ мазно “ и безшумно. Няма компромис с изгледа – светлинните резултати също са „ пълномащабни “. Якостта дава обещание клавиатурата да пътува на всички места с останалото геймърско или работно снаряжение, та даже и да забравим кутията вкъщи.

Наличност и цена

Мобилната 60% клавиатура Thor 660 е налична в комерсиалната мрежа у нас от сътрудниците на полския бранд Genesis. Моделът се предлага на цена към 130 лева с включен Данък добавена стойност и гаранция 24 месеца.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР