Genesis ще конкурира Rolls-Royce със “самоубийствени (suicidal) врати. Корейският автомобилен

...
Genesis ще конкурира Rolls-Royce със “самоубийствени (suicidal) врати. Корейският автомобилен
Коментари Харесай

Ето кой ще копира Ролс-Ройс със „самоубийствени“ врати

Genesis ще конкурира Rolls-Royce със “самоубийствени ” (suicidal) порти. Корейският авто производител е измислил собствен личен метод за безпроблемна работа на вратите в каросерия без B-pillar (колонка сред вратите) без колони.

Патентът, подаден в Германското ведомство за патенти и търговски марки, открит от автомобилния уебсайт CarBuzz, разказва по какъв начин корейският производител на премиум коли Genesis има намерение да създаде собствен личен вид така наречен самоубийствени порти и желае те да се появяват в коли без потребление на B-колони за поддържането им.

За да се реализира това, патентът изяснява нова система на панти, употребяваща въртящи се лостове релси и фиксиращи жлебове.

Понастоящем самоубийствените порти не се нуждаят от тези неща, само че за задачите, които Genesis има поради, те са нужни. Това е по този начин, тъй като Genesis желае човек да може да отваря/затваря по едно и също време или без значение предните и задните порти и желае да реализира това без размера на В-колоната.

Защо това е значимо? Без В-колона, „ когато вратата се отваря, има чувство за огромно простанство “, се споделя в патента. Освен това задната врата с противоположен ход „ е комфортна за качването и слизането на пасажерите “.

Точно по тази причина този вид порти ще откриете както при Rolls-Royce Phantom с четири порти, по този начин и при Phantom Drophead с две порти или при напълно електрическия Spectre.

Естествено, при такива порти има и огромен “уау-фактор ”. Отварянето на тези порти е черешката на тортата при всеки специфичен случай, а това е значимо за Genesis. Автомобилният производител работи върху голям брой нови артикули от висок клас и “самоубийствените ” порти биха се вписали прелестно. Такива порти са идеални за идване на светско събитие, а в това време са идеални да се сгушите със фамилията и да наблюдавате красива панорама измежду природа от вътрешността на автомобила. 

Genesis отбелязва също, че дизайнът е съвършен за „ действия в свободното време “, което подсказва, че функционалността може да си проправи път към SUV някой ден. Concept EV9 на Kia сподели какъв брой пространно може да се почувства купето с помощта на комбинацията от самоубийствени порти и липса на В-колони и макар че Genesis към момента демонстрира огромен интерес към седаните и купетата, може би това ще направи по-големите фамилни коли като GV80 още по-привлекателни.

Очевидно е несъмнено, че Genesis ще подсигурява, че няма да има навлизане на вода, а шасито ще бъде подсилено, с цел да компенсира структурните загуби от премахването на В-колоните.

Ще се създава ли? Не виждаме за какво да не се случи.

 Hyundai HCD-14

В края на краищата Genesis от дълго време си играе с тази концепция, а концепцията на Hyundai от 2013 година, наречена HCD-14 Genesis – която визуализираше модел от висок клас Genesis, лишен от емблемите на Hyundai – включваше подобен дизайн.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР