Genesis Global Trading (GGC) постигна споразумение с FTX. Вследствие на

...
Genesis Global Trading (GGC) постигна споразумение с FTX. Вследствие на
Коментари Харесай

Genesis се споразумя да изплати $175 милиона на FTX и спира временно тегленията

Genesis Global Trading (GGC) реализира съглашение с FTX. Вследствие на това " Genesis " би трябвало да заплати на FTX голяма сума в размер на $175 милиона.

Този ход следва правосъдно дело, в което FTX, дружно с филиала Alameda Research, желаеха доста обезщетение от Genesis. Освен това се носят клюки , че Genesis краткотрайно е спряла тегленето на пари от клиенти в своя клон за кредитиране.

На 11 октомври Съдът по несъстоятелността на Съединени американски щати за южния регион на Ню Йорк утвърди въпросното съглашение. Това решение разрешава на длъжниците на GGC да платят $175 милиона на FTX, отбелязвайки значим стадий в продължаващата правна битка.

Genesis смята това утвърдено от съда съглашение за “ “. Те се надяват да избегнат вихъра на продължителни правосъдни борби, чиито резултати са незнайни. Въпреки това кредиторите на FTX показаха своето неодобрение. Те упорстват Официалният комитет на необезпечените кредитори на FTX да оспори това съглашение.

Проблемите на GGC започнаха с рухването на FTX през ноември 2022 година Събитието провокира шокови талази в целия крипто бранш. Значително е, че Genesis, заради финансовите си връзки с FTX, се сблъска с провокации.

Нейното звено за деривати загуби достъп до криптоактиви на обща стойност $175 милиона. Освен това Genesis спря тегленията през ноември 2022 година До януари 2023 година те подадоха молба за оповестяване в неплатежоспособност.

Тази правна невъзможност с FTX се случва по едно и също време с процеса против създателя на FTX Сам Банкман-Фрийд.

Освен това Каролин Елисън, някогашен основен изпълнителен шеф на Alameda Research, направи значимо разобличаване в правосъдната зала. Под управлението на Банкман-Фрийд тя е изготвила седем разнообразни счетоводни салдото, преди да се срещне със съуправителя на Genesis, отговарящ за търговията и кредитирането.

Тази тактика имала за цел да скрие големите заеми в докладите на Alameda Research, изключително изумителните $9.9 милиарда, дължими на клиенти на FTX.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР