Genesis Global Capital наскоро обяви печеливша сделка, включваща продажбата на

...
Genesis Global Capital наскоро обяви печеливша сделка, включваща продажбата на
Коментари Харесай

Genesis купува Биткойн за над $2 милиарда, за да се изплати на кредиторите

Genesis Global Capital неотдавна разгласи печеливша договорка, включваща продажбата на акциите на Grayscale Bitcoin Trust (GBTC).

Фирмата за кредитиране на криптовалути, макар че е изправена пред финансови провокации, избра да преобразува постъпленията от продажбата в 32,041 BTC.

Това решение беше взето за да се обезпечи възобновяване на средствата на клиентите и кредиторите на компанията. Завършването на този развой на разпродажба, включващ почти 36 милиона акции GBTC, беше доказано от правните представители на Genesis в неотдавнашно правосъдно заявление.

След като получи единодушието на съда по несъстоятелността в Ню Йорк да ликвидира акциите си в Grayscale, които включваха близо 36 милиона акции GBTC дружно с дялове в Етериум тръстовете на Grayscale, Genesis пристъпи към продажбата.

Оценката на тези активи на Grayscale възлизаше на към $1.6 милиарда, което докара до придобиването на BTC на стойност близо $2.2 милиарда по настоящи пазарни цени.

В обособен случай Genesis реализира съглашение с Комисията по скъпи бумаги и фондови тържища на Съединени американски щати (SEC) за $21 милиона след обвинявания, свързани с предлагането и продажбата на нерегистрирани скъпи бумаги посредством програмата Gemini Earn.

Компанията възнамерява да употребява средствата от това съглашение, с цел да възвърне разноските на своите кредитори по програмата Gemini Earn, с което отбелязва стъпка напред в превъзмогването на регулаторните проблеми и осъществяването на финансовите си отговорности.

Постъпленията от продажбата на акциите на GBTC акцентират уговорката на Genesis да извърши финансовите си отговорности, а забележителната стойност на добитите BTC предлага вероятности за възобновяване на вземанията на кредиторите. Този стратегически ход отразява напъните на Genesis да се ориентира в производството по неплатежоспособност и да съблюдава уговорките си към заинтригуваните страни.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР