Генеративният изкуствен интелект вече втора година е гореща тема в

...
Генеративният изкуствен интелект вече втора година е гореща тема в
Коментари Харесай

Драгомир Желев, Delta.bg: Все още не виждам интерес към генеративен AI в България

Генеративният изкуствен интелект към този момент втора година е " гореща " тематика в софтуерния свят и отвън него, като AI-базираните артикули и услуги излизат на напред във времето и в борбата сред другите снабдители на решения за бизнеса. В тази посока гледа и българската компания - само че най-много в подтекста на плануваната си агресия към задгранични пазари.

" Опитвам да намеря интерес в тази област, само че на българския пазар към момента не виждам подобен. Ние към този момент планираме агресия към непознати пазари и евентуално ще стартираме с cloud услуги за AI, само че в началото ще стартираме в европейските data центрове. След като забележим, че има интерес и тук, в България, бихме могли да ги предоставим на нашите клиенти ", изясни пред Money.bg създателят на компанията Драгомир Желев.
 BgGPT: Какво може, какво не може и какво не би трябвало да може
Пуйка с живак, бомба и бягство от България: BgGPT ще ви изясни по какъв начин

Големият езиков модел на INSAIT и неговото чат приложение са решение, което си търси казуса

За Delta.bg 2024 година ще донесе нова локация - Франкфурт, който се счита за главен интернет хъб за целия европейски пазар. По думите на Желев компанията е " в подготвеност " и за други стъпки към разрастването си.
 Представяне на Delta.bg пред публицисти
Източник:

Представяне на Delta.bg пред публицисти

Тя съществува от 2009 година, като сега клиенти на нейните хостинг, cloud и други IT решения са доста банки, огромна част от медиите, онлайн магазини и ред други. Delta.bg е и първият български хостинг сътрудник на Equinix - най-големият оператор на центрове за данни в света с над 260 обекта. Така част от инфраструктурата ѝ е и в най-модерния data център у нас, който е и с най-хубавите индикатори в целия район.
 Огромна българска бот мрежа атакувала банки, онлайн магазини и медии
Огромна българска бот мрежа атакувала банки, онлайн магазини и медии

Атаката е пристигнала скоро след оповестението на уязвимости в систематичния програмен продукт на всеобщи рутери

Във връзка с голямата хакерска атака, която екипът му отрази преди няколко месеца, Желев беше безапелационен - киберсигурността към този момент е от екзистенциална значимост за всеки бизнес. Затова и Delta.bg към този момент развива продуктова линия, обвързвана с сигурността на данните. Първите две попълнения в нея са и.

" Дори най-хубавата система бива рано или късно уязвима. Това, което е нашата машина на времето, е бекъпът. Това е единственото, което може да ни помогне в една такава обстановка да запазим данните ", безапелационен беше Драгомир Желев.
 Снимка 657330
Източник:

Той признава, че към този момент има припокриване сред предлаганите от компанията му услуги и това, което дават огромни играчи като Гугъл и Amazon. Въпреки това е на мнение, че Delta.bg има своите съществени преимущества - както като самостоятелен метод, по този начин и като разноски за клиента: " Цифрата нормално е в пъти друга и при (другите огромни снабдители на cloud услуги) е в долари, до момента в който при нас е в лв.. Имаме значително клиенти, чийто бюджет сме оптимизирали сред два и три пъти ".

Влияе ли се Delta.bg от процесите на софтуерния пазар - с всичките съкращения, орязване на разноски и така нататък? Желев подсети, че Delta.bg е основана точно в годините на Световната финансова рецесия и нейното управление знае по какъв начин да работи в комплицирана обстановка. " Това, което се случи по време на пандемията бяха сложни времена за всички, само че за цифровия бизнес бяха положителни - даже в тези времена тя се управляваше по този начин, както би се управлявала в сложни времена. Ние не натискаме за доста внезапен напредък, само че и нямаме година, в която да не сме в напредък ".
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР