Генеративният изкуствен интелект е тук и развитието му плаши не

...
Генеративният изкуствен интелект е тук и развитието му плаши не
Коментари Харесай

Гейм актьорите започват стачка заради изкуствения интелект

Генеративният изкуствен интелект е тук и развиването му плаши не един двама. Защото въпреки и в бебешка възраст, технологията стартира да лишава работа от хората. Какво ще стане, когато доближи зрелост, може единствено да гадаем.

Едни от хората, които се тормозят не на смешка от AI революцията са гейм актьорите. Роботите (ако може да назовем по този начин AI приложенията и моделите) се нуждаят от едвам няколко секунди тирада на прочут артист, с цел да ви генерират реплики за цяла видеоигра. А в този момент си представете една корпоративна акула, който е гонен от вложителите си ежедневно за „ слаб напредък “. Какво мислите, че ще направи? Ще избра да резервира обществената сигурност на човешки артист или ще угоди на вложителите? Отговорът тук май е явен.

Именно това беше и една от аргументите създатели от Холивуд да стартират стачка предходната година, която завърши с отчасти съглашение. Но гейм актьорите се тормозят съществено за работата си. Това се оказа и повода от през вчерашния ден те да стартират протестни дейности, подкрепени от профсъюзната организация SAG-AFTRA.

„ Няма да се съгласим на контракт, който разрешава на фирмите да злоупотребяват с изкуствения разсъдък в ущърб на членовете ни. Чашата преля “, споделя за Deadline Фран Дрешър, президент на SAG-AFTRA. „ Когато тези компании станат съществени и ни предложат съглашение, посредством което членовете ни могат да живеят и работят, ние отново ще седнем на масата “.

„ Гейм промишлеността генерира милиарди долари облага всяка година. Движещата мощ зад този триумф са създателите, които проектират и основават тези игри. Това включва и членовете на SAG-AFTRA, които вдъхват живот на запаметяващи се и обичани герои. Те изискват и заслужават същите фундаментални отбрани, както изпълнителите във филмовата, ТВ, стрийминг и музикалните промишлености. Честно казано аз съм покъртен, че тези гейм студиа не са си научили урока от предходната година. Това, че членовете ни могат и ще отстояват почтено и равнопоставено отношение по отношение на изкуствения разсъдък. И хората ни поддържат в това “. Думите са на националния изпълнителен шеф на SAG-AFTRA и основен договарящ сред страните Дънкан Крабтрий-Айрланд.

Deadline напомнят, че актуалните решителни дейности идват след двегодишни опити за преподписването на IMA (Interactive Media Agreement) съглашението. То визира връзките сред огромните компании и близо 2600 реализатори, озвучаващи гейм персонажи и артисти. Kotaku на собствен ред привеждат, че актьорите работят без подписан подобен групов контракт към този момент две години. Сред тях са известни имена, като Трой Бейкър (The Last of Us), Дженифър Хейл (Mass Effect)Мат Мърсър (The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom) и други Стачката към този момент е ефикасна и е ориентирана против 10 огромни гейм компании. Това включва Activision, Blindlight, Disney Character Voices, ЕА, Epic Games, Formosa Interactive, Insomniac Games, Take 2 Productions, VoiceWorks Productions и WB Games.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР