Генеративният AI навлиза в услугите Google Workspace, за да улесни

...
Генеративният AI навлиза в услугите Google Workspace, за да улесни
Коментари Харесай

Изкуствен интелект на Google пише писма в Gmail


Генеративният AI навлиза в услугите Гугъл Workspace, с цел да улесни потребителите
(снимка: CC0 Public Domain)

Внедряването на изкуствен интелект в известни уеб-базирани услуги, употребени от стотици милиони и даже милиарди консуматори по целия свят, се случва с ускорени темпове. Интересно изобретение в тази област идва от интернет колоса Гугъл.

Облачните услуги от Гугъл Workspace (Поща, Документи, Диск и др.) сега се употребяват от 3 милиарда души. Те оказват помощ на потребителите да пестят време благодарение на AI, като основават резюмета на документи или ги пазят от злотворен програмен продукт и фишинг офанзиви.

Сега приложенията от Гугъл Workspace в това ще бъде усъвършенствани с генеративен AI. Избрани консуматори, така наречен „ доверени тестери ” към този момент са получили достъп до набор от помощни AI функционалности при писане на текстове в приложенията Документи (Docs) и Gmail.

Гугъл вижда задачата на Workspace в това да сплоти хората и има вяра, че напредъкът в генеративния AI прави допустима тази задача по нови способи, като оказва помощ на потребителите:

Генеративният AI в Документи и Gmail ще помогне на потребителите да напишат писмо, като просто вкарат тематика и получат подготвена чернова, която по-късно могат да уточняват и редактират, разчитайки на още оферти от изкуствения разсъдък, в случай че е належащо.

За постоянно срещани сюжети AI може да помогне на потребителите да намерят верния звук и жанр – без значение дали пишат автобиография, поръчка за снабдител или отчет от скорошна среща. А за неофициална връзка Gmail предлага опцията „ Чувствам се късметлия ”.



Както сподели потреблението на AI чатботове през последните месеци, изкуственият разсъдък може да прави неточности, да изкривява данни и даже да отхвърля да комуникира. Но Гугъл има вяра, че изкуственият разсъдък няма да размени изобретателността, творчеството и самодейността на хората.

Ето за какво главният принцип, към който Гугъл се придържа при въвеждането на AI, е да даде цялостен надзор върху обстановката на потребителя – той може да отхвърли, одобри, редактира или промени предложенията на AI. Освен това ИТ отделите ще получат административни принадлежности за фина конфигурация на фирмената политика за AI.
още по темата
Изграждането на AI функционалности изисква грижи, деликатно изпробване и доста итерации въз основа на отзивите на потребителите. Гугъл споделя, че приема изкуствения разсъдък отговорно, като построява контроли против злоупотреби, пази поверителността на потребителските данни и зачита контрола на клиентите върху ръководството на данните.

Всички нови генеративни AI благоприятни условия в Гугъл Workspace първо ще бъдат препоръчани на доверени тестери за една година непрекъснати тествания, преди да станат обществени. Програмата за тестване ще стартира в Съединените щати единствено на британски език и по-късно ще бъде отворена за консуматори, дребни компании, предприятия и просветителни институции по целия свят на голям брой езици.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР