Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна съобщи, че руските

...
Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна съобщи, че руските
Коментари Харесай

Украинските военни съобщават за тежки сблъсъци в Източна Украйна

Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна заяви, че съветските сили са съсредоточили главните си старания в събота върху цялостното окупиране на Донецка и Луганска област.

Новината идва на фона на изявление на украинския президент Володимир Зеленски от събота, че.

Според украинските военни денем са се състояли 28 бойни конфликта, а украинските военновъздушни сили са нанесли 15 удара по пунктовете за концентриране на съветската войска.

Украинският ракетен и артилерийски огън е поразил два контролни пункта, пет региона на концентриране на войски, оръжия и военна техника, едно артилерийско поделение на огнева позиция и четири други " значими обекта на окупаторите ", се показва в известието.

Противникът е нанесъл 66 въздушни удара и е направил 39 офанзиви от ракетни системи. " За страдание, има починали и ранени измежду цивилното население, разрушени и развалени са частни домове и друга гражданска и административна инфраструктура ", се споделя във вечерната актуализация на Генералния щаб.

В отчета се споделя още, че украинските сили са отблъснали противников офанзиви в региона на Бахмут и Марийка - центрове на тежки конфликти в източната част на страната. Според Генералния щаб съветските сили " не престават да търпят тежки загуби, които се пробват да прикрият ".

Радио Свободна Европа (RFE/RL) не може да удостовери без значение изказванията за бойното поле.

По-рано Зеленски отхвърли да разкрие детайлности за контраофанзивните действия. Той приказва на взаимна конференция в с канадския министър председател Джъстин Трюдо , който беше на изненадващо посещаване в Киев, по време на което разгласи нова военна помощ за Украйна.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР