Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна съобщи, че руската

...
Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна съобщи, че руската
Коментари Харесай

Русия не може да продължи настъплението си, казва ГЩ на Украйна

Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна заяви, че съветската войска безрезултатно се пробва да извърши настъпателни интервенции за завладяване на редица огромни украински градове, в това число и Киев. Това се споделя в отчета на Генералния щаб за 23 март, оповестен във Facebook.

Генералният щаб съобщи, че окупаторите не са изпълнили дилемите за постигане на административните граници на Донецка и Луганска области, обграждане на Киев и определяне на надзор над източната част на Украйна за един месец, само че не стопират да се пробват да възобновят настъплението. интервенции за завладяване на Киев, Чернигов, Суми, Харков и Мариупол.

През миналото денонощие, съгласно въоръжените сили на Украйна, съветските войски са обстрелвали обитаеми места край Киев, в това число селата Горенка, Нови Петровци, Романовка, и североизточните околности на столицата. На канонада са били подложени също Харков и Суми.

„ В Черниговско направление съперникът се пробва да блокира и окупира град Чернигов, той организира въздушно разузнаване на кварталите на града, евентуално за оценка на резултатите от въздушните удари и идентифициране на позициите на части на въоръжените сили на Украйна “, сподели Генералният щаб, представен от уеб страницата " Гордон ".

Руските сили също се пробват да пробият в посока Бровари (за да доближат до северозападните околности на Киев) и покрай Изюм в Харковска област. Край Бровари украинската войска спря съперника, покрай Изюм, боевете не престават.

В посока Донецк, както оповестява украинският Генерален щаб, съветските сили обстрелват съвсем цялата фронтова линия. Основните им старания са ориентирани към завладяването на три селища в региона на Луганск (Рубежное, Северодонецк и Попасная) и три в Донецк (Верхнеторецки, Мариинка и Мариупол).

НАТО пресмята, че сред 30 000 и 40 000 съветски бойци са били убити, ранени, пленени или изчезнали през първия месец от войната на Русия против Украйна. Това оповестиха на 23 март " Ен Би Си нюз " и Асошиейтед прес, базирайки се на информация, получена от формален представител на Алианса. Според НАТО убитите са от 7 хиляди до 15 хиляди души, се споделя в информацията, представена от " Гордон ".

Високопоставен чиновник на НАТО сподели, че оценката на Алианса се основава на информация от украинските управляващи, информация, оповестена от Русия, и разследващи данни, събрани от открити източници.

Като цяло групировката на съветските войски на Съединени американски щати в Украйна се оценяваше на 150 000 души.

За съпоставяне организацията цитира загубите на Съюз на съветските социалистически републики за 10 години война в Афганистан - тогава починаха към 15 хиляди военнослужещи.

Асошиейтед прес означи, че това е първата обществена оценка на Алианса за съветските жертви от началото на войната.

НАТО не даде оценка на загубите на Украйна. На 12 март украинският президент Владимир Зеленски сподели, че към 1 300 военнослужещи са починали от началото на съветската инвазия. След това украинските управляващи не оповестиха обществено за загубите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР