Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна потвърди информацията за

...
Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна потвърди информацията за
Коментари Харесай

Забраниха на мъжете в наборна възраст да напускат местожителствата си в Украйна

Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна удостовери информацията за възбраната за овакантяване на местоживеенето на мъжете в наборна възраст без разрешението на военния комисар, предава УНИАН.

Както се показва в известието на ведомството във Facebook, нормата на закона " За военния дълг и военната работа ", който е в действие от 1992 година, планува, че във военно време е неразрешено за наборници, военнослужещи и резервисти да напущат местоживеенето си без разрешението на началника на съответния териториален център за комплектоване и обществено подкрепяне.

Украинската организация отбелязва, че тази вест е провокирала отвращение измежду потребителите на обществените мрежи, защото не е ясно по какъв начин въобще би трябвало да работи това предписание и законно ли е такова ограничение на правата на хората, предава " Фокус ".

" На крепостните към този момент е неразрешено да напущат града без разрешението на господарите. Но господата също могат да отидат в Лугано, с цел да си почиват ",

" Тоест, брачният партньор към този момент не може да заведе фамилията си в различен град? Благодаря ви, страхотни вести, изключително за жителите на окупираните територии или тези под опасност от окупация ",

" Разбирам, че войната изисква избрани ограничавания, само че това към този момент не е ограничение на правата, а цялостното им лишаване. Много неуместно решение, което единствено ще има отрицателни последствия “, пишат в обществените мрежи, представени от УНИАН.

„ За да рационализира регистрацията на преселилите се лица, Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна създаде процедура за предоставяне на позволение на жители на Украйна, които са регистрирани в ТЦК и взаимното дружество, да пътуват отвън мястото на престояване (място престой) от момента на оповестяване на мобилизацията и във военно време. Разрешението се издава от 30 дни до година според от категорията на субекта “, се споделя в отчета.

От Генералния щаб оповестиха още, че се обмисля в допълнение уточняване на въпросите за придвижването на лица, които редовно минават административни граници заради служебна или персонална нужда.

УНИАН напомня, че от 1 октомври 2022 година в Украйна дамите от избрани специалности ще бъдат сложени на боен доклад.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР