Генералният щаб на Украйна отчита за изминалото денонощие 75 военни

...
Генералният щаб на Украйна отчита за изминалото денонощие 75 военни
Коментари Харесай

Изненадващи атаки - за руската армия в Украйна няма Ден на траур

Генералният щаб на Украйна регистрира за миналото денонощие 75 военни конфликта и тактичност на ненадейно преустановяване и започване на щурмовете на съветската войска в обещано направление.

За миналото денонощие на фронта са станали 75 военни конфликта . Окупаторите ненадейно приключват щурмовете си в едно от направленията. Така да вземем за пример в посока Купянск не е имало никакви настъпателни дейности. Край Бахмут обаче са осъществени 15 офанзиви - край Клещеевка, Богдановка, Ивановское, Донецка област.

В Авдеевското направление са отблъснати 13 противников офанзиви в регионите Бердичи, Тоненькое, Первомайское, Яснобродовка и Невелское в Донецка област.

В новопавловското направление съветската войска пък се е пробвала цели 34 пъти да пробие украинската защита благодарение на авиацията - в регионите на обитаемоте места Красногоровка, Георгиевка, Новомихайловка, Победа, Константиновка и Урожайное.

4 пъти са опитите за пробив край Работино, Запорожка област, в посока на Орехов.

Множество детонации раздрусаха Киев рано тази заран. Цяла Украйна беше под въздушна паника поради офанзива с крилати ракети от съветски стратегически бомбардировачи Ту-95МС. Пусковете са осъществени от региона на Енгелс, Саратовска област.

Системите за противовъздушна защита на Украйна са отблъснали офанзивата против Киев. В столицата обаче е имало детонации. Кметът Виталий Кличко удостовери и за свалени няколко съветски дрона. Ръководителят на военната администрация на Киев Сергей Попко осведоми, че над столицата и нейните покрайнини са били унищожени към 10 съветски ракети . Няма известия за жертви или огромни вреди вследствие на офанзивите. Атаката по Киев е втора за последните четири дни. 

Два пъти повече ракети - 20, и седем ударни безполитни летателни апарата са били изстреляни против западната област Лвов . Те са били ориентирани към " сериозната инфраструктура ". Кметът на Лвов Андрей Садови съобщи, че самият град не е бил ударен.

Украинските военновъздушни сили се регистрират със свалени 43 въздушни цели тази нощ . Общо ракетите, които са атакували са били 29, а дроновете 28, като те са изстреляни от региона на Прихоморско-Ахтарск и нос Чауда в Крим.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР