Генералният щаб на украинските въоръжени сили изрази опасение, че Русия

...
Генералният щаб на украинските въоръжени сили изрази опасение, че Русия
Коментари Харесай

Генщабът на Украйна: Русия може да нападне от запад от Приднестровието

Генералният щаб на украинските въоръжени сили изрази безпокойство, че Русия може да нападне от запад от Приднестровието , съобщи ДПА.

"Не може да изключваме провокации от съветските въоръжени сили на територията на Приднестровието в Република Молдова ", се споделя в известието.

Приднестровието , което граничи от запад с Украйна , е съгласно интернационалното право област в Молдова , само че е под контрола на съветски войски от 1990 година Ако съветските елементи и проруските сепаратисти там се намесят в актуалната война, това ще заплаши с обграждане украинските сили в Южна Украйна и изключително в Одеса .

Русия към този момент отхвърля, че има намерение да употребява Приднестровието като плацдарм за офанзива от запад.

Междувременно Киев записва продължаващо концентриране на съветски войски в Източна Украйна , в това число бойци, трансферирани от Сибир и съветския Далечен изток .

"Възможно е до няколко дни окупаторите да възобновят офанзивата си ", сподели украинският Генерален щаб.

А президентът Володимир Зеленски разгласи в тирада пред южнокорейския парламент, че десетки хиляди души евентуално са били убити при съветския взлом на град Мариупол в югоизточната част на Украйна.

"Мариупол е погубен, има десетки хиляди убити, само че все пак руснаците не стопират своята атака ", сподели Зеленски във видеообръщението. Агенция Ройтерс отбелязва, че е удостоверила широкообхватни опустошения в Мариупол, само че не може да ревизира достоверността на оценката на украинския президент за броя на убитите в града, който се намира сред следените от проруски сепаратисти източни елементи на Украйна и анексирания от Русия Крим.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР