Генералният щаб на сръбските въоръжени сили предложи да се въведе

...
Генералният щаб на сръбските въоръжени сили предложи да се въведе
Коментари Харесай

Сърбия връща задължителната военна служба

Генералният щаб на сръбските въоръжени сили предложи да се вкара още веднъж задължението за отблъскване на военна работа в продължение на четири месеца.

От Министерството на защитата оповестиха, че срокът на работа ще бъде четири месеца и задачата и е " повдигането на отбранителните качества на сръбската войска посредством подмладяване и интензивно образование на аварийния състав ", прецизират от МО.

" Предложението на Генералния щаб на сръбските въоръжени сили, като най-висш експертен и щабен орган за подготовката и потреблението на сръбските въоръжени сили в мир и война, стартирал самодейността, идва след в детайли разглеждане на общата обстановка в региона на сигурността и актуалните провокации пред Сърбия като военно неутрална страна, които постановиха нуждата от поправяне на модела на набиране на фрагменти за сръбските въоръжени сили, което ще разреши усилване на общия капацитет за набиране на фрагменти и образованието на по-голям брой жители за защитата на страната ни ", се показва в известието.

Министърът на защитата Милош Вучевич удостовери за връщането на наложителната военна работа.

" След 13 години имаме потребност да попълним запаса. Имаме 13 генерации, които са напуснали въоръжените сили, не е имало наложителна военна работа. Нуждата ни от сигурност е да имаме нови попълнения, които постоянно да са подготвени да пазят страната, изясни Вучевич.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР