Генералният секретар на Организацията на страните износителки на петрол (ОПЕК)

...
Генералният секретар на Организацията на страните износителки на петрол (ОПЕК)
Коментари Харесай

Проведени са разговори с четири държави за присъединяване към ОПЕК

Генералният секретар на Организацията на страните експортьорки на нефт (ОПЕК) Хайтам ал Гайс разгласи, че организацията си е сложила за цел да усили броя на страните членки. Досега са извършени договаряния за присъединение с Азербайджан, Малайзия, Бруней и Мексико, съобщи новинарската организация на ОАЕ – УАМ, представена от Българска телеграфна агенция. 

" Разговорите с страни, които не членуват в организацията, способстват за подсилване на сплотеността на ОПЕК. Организацията не се стреми да причисли съответни страни, а се насочва към страни, които имат идентични стратегически цели за опазване и стабилизиране на петролните пазари ", съобщи Ал Гайс пред УАМ на 8-ия интернационален семинар на ОПЕК, който стартира през вчерашния ден във Виена.

Генералният секретар на ОПЕК означи, че четирите страни, с които са извършени диалози, са солидарни с организацията от 2017 година, като добави, че " те са минали през сложни провокации по време на срутва на пазарите и пандемията през 2020 година и затова всички тези страни имат обща цел, която е в полза на стабилизирането на петролните пазари ".
 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР