Генералният секретар на ООН заяви, че е ужасен от продължаването

...
Генералният секретар на ООН заяви, че е ужасен от продължаването
Коментари Харесай

Без примирие в Газа и в началото на Рамазана

Генералният секретар на Организация на обединените нации съобщи, че е " ужасяващ " от продължаването на спора в Газа макар началото на свещения за мюсюлманите месец Рамазан.

Антониу Гутериш прикани за " заглъхване на оръжията " и освобождение на заложниците, с цел да се " уважи духа " на свещения за мюсюлманите месец.

Очаква се от Кипър да потегли транспортен съд с 200 тона храни за Газа. Пратката е първа по морски филантропичен кулоар, който Европейска комисия очакваше да проработи още през почивните дни.

Американски боен транспортен съд отплава от база във Вирджиния с материали за построяването на краткотраен пристан край Газа - друга самодейност на Вашингтон. Съоръжението ще разреши разтоварването на огромни кораби с помощи, построяването му ще продължи 60 дни с присъединяване на хиляда военни, които няма да слизат на брега.

Примирие в Газа не се обрисува, а договарянията са в застой. Организация на обединените нации предизвести, че гладът в Газа е " съвсем неминуем ". Палестинската страна разгласи, че жертвите от началото на войната в линията Газа са към този момент над 31 хиляди.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР