Генералният секретар на ООН призова КНДР да се откаже от

...
Генералният секретар на ООН призова КНДР да се откаже от
Коментари Харесай

ООН: Северна Корея да спре да разработва ядрени оръжия

Генералният секретар на Организация на обединените нации прикани КНДР да се откаже от създаването на нуклеарни оръжия, заяви ТАСС, съобщи БГНЕС.

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш изрази угриженост, обвързвана с повишаването на отчетите, че Пхенян се е върнал към създаването на нуклеарни оръжия и прикани страната да се откаже от сходни действия. Това се показва в изказване, оповестено от канцеларията на административния началник на интернационалната общественост.

" Генералният секретар е осведомен с тази информация и е угрижен за това развиване на събитията. Той приканва КНДР да се въздържа от всевъзможни дейности, свързани с нуклеарната енергетика при възобновяването от страна на Пхенян на работата на реактора за произвеждане на плутоний в нуклеарния комплекс Yongbyon. Както заяви The Wall Street Journal, базирайки се на данни на МААЕ, има съображение да се счита, че КНДР е възобновила употребата на реактора за произвеждане на плутоний в Йонбьон. Отбелязва се, че това оборудване не е функционирало от декември 2018 година до юли 2021 година.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР